İki uzman isim dolar kuru için tarih verdi! Cehennemin kapıları açıldı

Erdoğan'ın Türkmenistan dönüşündeki açıklamalarıyla dolar kuru tırmandı. Ekonomist Evren Devrim Zelyut dolar kuru için tarih verdi. Dolar için uyaran Zelyut, "Cehennemin kapıları açıldı." dedi.

EKONOMİ 29.11.2021, 17:35
8
İki uzman isim dolar kuru için tarih verdi! Cehennemin kapıları açıldı
Dolar kuru bugün en yüksek 12,80 TL seviyesini geçti. Sabah saatlerinde biraz daha sakin başlayan dolar kuru Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkmenistan dönüşü uçakta yaptığı faiz ve enflasyon mesajları sonrası hızla yükselerek 12,80 TL’yi test etti. Ekonomist Evren Devrim Zelyut ve Remzi Özdemir açıklamaların ardından dolar kurunda yaşanan hareketliliği Youtube kanalında değerlendirdi.

Erdoğan’ın faiz indirimi sinyalinin devam edeceği yönündeki mesaj sonrası dolar kurunda yükseliş kaydedildi. Zelyut, daha önce 2022 yılı için dolar kurunda 15,30-17 TL bandının geleceğini söylemişti. Kamera karşısına geçen Zelyut ile Özdemir, Erdoğan’ın açıklamaları üzerinden dolar kuru çarpıcı ifadeler kullandı. Dolar kurundaki bu artıştan hiç kimsenin karlı çıkmadığını söyleyen Özdemir, “Cumhurbaşkanı konuştu. Dolar yeniden 13 liraya doğru gidiyor. İnsanlar soruyor. Dolar 20 lira olacak mı? Olup olmayacağını zaten sen görüyorsun. Şu anda ciddi anlamda bütün iktidar ve bürokratları bütün gayretleriyle doları 20 liraya taşımaya çalışıyorlar. Erdoğan tamamen doların önünü açıyor.” dedi.

Dolar kuru için “Cehennemin kapıları açıldı” diyen ekonomist Evren Devrim Zelyut, “Sayın Cumhurbaşkanı gerçekten bir tercih yapmış kendi partisinin geleceğini seçmiş. Kuru yükselterek ihracatı artırıp, ihracata dayalı bir modelle olayı kurtarmaya çalışıyor ama bu beyhude bir yöntem. Kur arttıkça üzerimize bir hiper enflasyon geliyor. Kur arttıkça girdi maliyetleri bu ülkenin üstüne çökecek. Vatandaşı dolara ezdiyorsunuz ve bu işin ekonomi boyutu yok. Kavala ile ilgili AİHM’de Türkiye’ye bir takım yaptırımlar açıklayacak. Ben karanlık, kötü günler demiyorum. Türk ekonomisi için, Türk Lirası için cehennemin kapısı açıldı diyorum. Bizim vatandaşımız olaya baktığı zaman bize bir şey yapmaz diyor. Bir şey yapmaz dediği olaylar mesela Kavala’yı biz serbest bırakmadık. AİHM bize ne yapacak, aman boşver diyor bazı kardeşlerimiz. Size yatırım gelmiyor… Dışarıdan para gelmediği zaman da senin dolar/TL euro/TL yukarı gidiyor. Mevzu Osman Kavala da değil. Hukuka uyuyacak mısınız problem burada.” değerlendirmesinde bulundu.

Dolar kuru için tarih veren Evren Devrim Zelyut, “Moody's 3 Aralık’ta Türkiye’yle ilgili bir değerlendirme yapacak. Moody's, Türkiye’de gerginliği görmüyor mu, Erdoğan’ın açıklamalarını görmüyor mu, izlemiyor mu, görüyor. Buranın notunu düşürdüğünde ne olacak... Türkiye’de yanlışlıklar zinciri var. Bir kişi kendi partisinin geleceğini kurtarmak, yandaşlarını emniyete almak için 84 milyonu riske atmış durumda. İşte bütün bu yanlışlıklar üzerimize üzerimize geldiği zaman cehennemin kapılarını Türk Lirası için çoktan ardına kadar açılmış olacak. Buradan kim yanacak. Yandaşlar yanmayacak. Saray yanmayacak. Biz yanacağız. Bunlar hayırlı gelişmeler değil. Kurun 11’in altına kırması lazım. Kırmasına hükümetin başı izin vermiyor.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı