Son Dakika

İktidara yakın gazete: S. Arabistan ambargoyu kaldırıyor, swap geliyor

İktidara yakınlığı ile bilinen Türkiye gazetesi Erdoğan-Selman görüşmesinin ardından Suudi Arabistan'ın ambargoyu kaldıracağını ve swap anlaşmasının geleceğini duyurdu.

GÜNDEM 24.06.2022, 08:30
1
İktidara yakın gazete: S. Arabistan ambargoyu kaldırıyor, swap geliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilişkilerin bozulduğu Suudi Arabistan ile tekrardan ilişkiler düzelmeye başlandı. Prens Selman önceki gün Beştepe'yi ziyaret etti. Erdoğan'ın Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile yaptığı görüşmenin detaylarına Türkiye gazetesi ulaştı.
Selman ile Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesinin ana gündem maddelerinden birinin Suudi Arabistan'ın Türkiye’ye uyguladığı örtülü ihracat ambargo oldu. Ambargonun yakın bir zamanda kaldırılacağı öğrenildi.
Ziyaretin amacının ‘tam normalleşme’ sürecinin başlatılması olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanlığı kaynakları “Son yıllardaki krizin aşılması yolunda önemli adımlar atıldı. Tam normalleşme sürecine giriş yapıldı diyebiliriz. Bundan sonra amaç son yıllarda yaşanan krizden önceki döneme geçiş sağlamak. Bunun için temaslar sıklaşacak. Ziyaretlerimiz artacak” değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı