İslâm düşmanı bir ülke değillermiş!

Anlaşılmaz bir ısrarla İslâm düşmanlarına kucak açan ve kutsal kitabımızın yakılmasına ev sahipliği yapan İsveç’in Başbakanı Ulf KrIstersson, ağız ve tutum değiştirdi.

DÜNYA 02.02.2023, 04:35
İslâm düşmanı bir ülke değillermiş!
İsveç’teki parti liderleriyle basına kapalı yaptığı görüşmenin ardından açıklamalar yapan İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, İslâm dünyasındaki tepkiler üzerine çark etti. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, ülkede son dönemde düzenlenen İslâm karşıtı eylemlerin ülkenin güvenliğini karmaşık hale getirdiğini belirterek, “Bunun, İsveç’in dünyadaki imajı ve yurt dışındaki İsveçlilerin güvenliği için nasıl riskli ve büyük sonuçlar doğurabileceğini gördük” ifadesini kullandı.
Olayların  İsveç’in güvenliğini ne kadar karmaşık hale getirdiğinin ortada olduğunu dile getiren Kristersson, şunları kaydetti: “Türkiye’nin  Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim’in yakıldığını gördük. İsveç’te son birkaç haftadır yasal olmasına rağmen küçük grupların ve bireylerin yaptığı eylemler, dezenformasyon kampanyasına dönüştü. İsveç’i İslâm düşmanı bir ülke gibi gösterdi.”
KrIstersson, söz konusu eylemlerin İsveç karşıtlarının işine yaradığını belirterek, bu eylemleri yapanları “kullanışlı aptallar” diye tanımladı.
İsveç’in NATO’ya üyelik başvurusunun önemli olduğunu vurgulayan Kristersson, “İsveç, 2. Dünya Savaşı’ndan sonra en önemli güvenlik riskleriyle karşı karşıya. NATO konusunda partilerin farklı düşünceleri var. İsveç’in başvurusunu 28 NATO ülkesinin onaylamasıyla daha güvenli bir duruma geldik ancak henüz NATO üyesi olmadığımızı da göz ardı etmemeliyiz” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı