Kasaplık hayvan ithalatı seçim sonrası özel sektöre de açılacak!

Tarım Bakanlığından yetiştiriciye büyük hamle! Yetiştiriciyi üretme zahmetinden tamamen kurtaracaklar.

EKONOMİ 27.05.2023, 16:00
2
Kasaplık hayvan ithalatı seçim sonrası özel sektöre de açılacak!
Tarım Bakanlığından yetiştiriciye büyük hamle! Yetiştiriciyi üretme zahmetinden tamamen kurtarmak için kasaplık hayvan ithalatı özel sektöre de açılacak. Et ve Süt Kurumu’nun yaptığı kasaplık hayvan ithalatı ile et fiyatlarına çözüm bulamayan Bakanlık, ithalatı özel sektöre de açmaya hazırlanıyor. Özel sektöre açılacak kasaplık hayvan ithalatı ile ilgili alt yapı çalışmaların tamamlandığı kaydedilirken, yetiştiricinin tepkisini çekmemesi için ithalatla ilgili kararın seçim sonrasına bırakıldığı ifade ediliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığında Vahit Kirişçi dönemi tam bir hayal kırıklığı olurken, öngörüsüz politikalardan dolayı ülke, hayvancılıkta göz göre göre büyük bir krizin içine sürüklendi. Yaşanan yüksek enflasyon ve girdi maliyetlerinin artmasından dolayı karkas kesim fiyatları kısa sürede 70-80 liralardan 250 lira bandına çıkarken, Bakanlığın öngörüsüz politikalarının faturası da kasaplık ve karkas et ithalatı ile yetiştiriciye kesildi.

Et ve Süt Kurumu, son iki ayda yoğun bir ithalat sürecine girerken, 100 bin başa yaklaşan kasaplık hayvan ve tonlarca karkas et ithalatı et fiyatlarına çözüm olmadı. ESK’nın kasaplık hayvan ve karkas et ithalatı çözüm olmayınca kasaplık hayvan ithalatının şimdi de özel sektöre açılması için çalışmaların yapıldığı ortaya çıktı.

Ülke hayvancılığının kriz anlarında tercih edil kasaplık hayvan ithalatının ESK’nın ardından özel sektöre de açılacak olması, Vahit Kirişçi döneminde ülke hayvancılığına nasıl bir darbe vurulduğunu gözler önüne seriyor. Kasaplık hayvan ithalatının özel sektöre açılmasıyla ilgili bütün çalışmaların tamamlandığı kaydedilirken, seçim sonrası düğmeye basılacağı ifade ediliyor. Özel sektöre açılacak kasaplık hayvan ithalatının ESK’nın kontrolünde yapılacağı belirtiliyor.
Tarım Bakanlığının kasaplık hayvan ithalatını özel sektöre de açılmasıyla ilgili çalışma yapması, üreticiye büyük bir darbe olarak değerlendirilirken, ‘Yetiştiriciyi üretme zahmetinden tamamen kurtaracaklar' tepkisine neden oldu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı