Kazakistan Cumhurbaşkanı'ndan kritik hamle: Erken seçim kararı aldı

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, bu yıl sonbaharda ülkede cumhurbaşkanlığı erken seçimlerinin yapılmasını önerdi.

DÜNYA 01.09.2022, 14:50
3
Kazakistan Cumhurbaşkanı'ndan kritik hamle: Erken seçim kararı aldı
2022 yılının başında meydana gelen gösterilerde koltuğu sallanan Kazakistan lideri Kasım Cömert Tokayev'den erken seçim hamlesi geldi.
Parlamento'nun açılış töreninde halka hitap eden Tokayev, bu yıl sonbaharda ülkede cumhurbaşkanlığı erken seçimlerinin yapılmasını önerdi.
Adaletli bir Kazakistan kurma yolunda derin ve kapsamlı reformları başarıyla faaliyete geçirmek için halkın yeni bir güvenoyuna ihtiyaç duyduğunu kaydeden Tokayev, "Bu sonbaharda cumhurbaşkanlığı erken seçimlerinin yapılmasını öneriyorum." dedi.
Tokayev, "Benim için devletin çıkarları her şeyden önemli. Bu nedenle Cumhurbaşkanlığı görev süremi kısaltarak yeni cumhurbaşkanlığı erken seçimlerine katılmaya hazırım." ifadesini kullandı.
Bunun yanı sıra ülkede cumhurbaşkanlığı görev süresinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Tokayev, "Cumhurbaşkanlığı görev süresini 7 yıllık bir süreyle sınırlandırmayı öneriyorum. Ancak tekrar seçilmesi yasaklanacak." diye konuştu.
Tokayev, ayrıca 2023’ün ilk yarısında meclis ve yerel meclis seçimlerinin yapılacağını duyurdu.
Kazakistan, ocak ayında doğal gaz fiyatlarına gelen zamlara karşı halk gösterilerine sahne olmuştu. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı