Son Dakika

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Mustafa Şentop'a 'Erdoğan'a git' çağrısı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Bakan Soylu'dan 10 bin dolar alan siyasetçiyi açıklamasını istemişti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Şentop'ta Erdoğan'a git çağrısında bulundu.

SİYASET 08.06.2021, 15:30
30
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Mustafa Şentop'a 'Erdoğan'a git' çağrısı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin bugünkü grup toplantısında 10 bin dolar alan siyasetçi konusuyla ilgili TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a çağrıda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Soylu'dan yanıt alamazsan Erdoğan'a git" dedi. 
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya geçtiğimiz hafta yazılı olarak 10 bin dolar alan siyasetçiyi açıklamasını istemişti.
Bugün grup toplantısında bu konuya da değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
Meclis Başkanı'na geçen salı günü çok ağır konuşmuştum, doğru. Konuşması lazımdı. 600 milletvekilini kimse töhmet altında tutamaz. Sonunda konuştu. Mektup gönderdim dedi, siyasetçinin ismini istiyorum dedi. İçişleri Bakanı asla göndermez.  Peki göndermediği zaman atanmış bir bakan, seçilmiş bir TBMM Başkanı'nı sorduğu soruya cevap vermeyerek aşağılamasını nasıl karşılayacak? "Cevap vermiyorum sana, istediğin kadar yaz" diyecek göreceksiniz. Sayın başkana mektup yazdığı için teşekkür ederim. Haklıya hakkını teslim edeceğiz. Ama takipçisi olması lazım. O açıklamıyorsa Erdoğan'a gitmesi lazım. "Bu adamı sen tayin ettin. Bir siyasetçi her ay 10 bin dolar rüşvet alıyor dedi..." demesi lazım. Rezil oldular, rezaleti kaldır bari. Siyasetçi kimdir, açık ve net ortaya çıkması lazım. Biz biliyoruz, herkes biliyor gazeteler de yazıyor. O kişide acaba yüz ve ahlak var mı? O kişi acaba ben siyaset kurumu dışına çıkayım diye hafızasında tutuyor mu? Tutmaz. Kirliliğe bulaşmış insanlar, yaşamları boyunca kirli gezmekten hoşlanırlar. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı