Son Dakika

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için destek turuna çıktı

Türkiye, 14 Mayıs’ta sandığa gitmeye hazırlanıyor.

SİYASET 18.03.2023, 04:35
3
Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için destek turuna çıktı
Haber: Ali Ekber
YSK’nın açıkladığı seçim takvimiyle birlikte partilerde yoğun bir hareketlilik yaşanırken, Ankara’da ittifak ve seçimlerde destek arayışları hızlandı. Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlere az bir süre kalırken Milli Yol Partisi ve Bağımsız Türkiye Partisi’ni ziyaret etti.
Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır ve Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş ile görüşerek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destek talebinde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan seçim takvimiyle beraber siyasette tansiyon yükseldi. Seçimlere iki aydan az bir süre kalmasıyla beraber ittifak veya seçim iş birliği görüşmeleri de hızlandı. Bu kapsamda Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Yol Partisi’ni ziyaret ederek Genel Başkan Remzi Çayır ile görüştü. Yaklaşık bir saat süren ve basına kapalı olarak gerçekleşen görüşme sonrasında kameralar karşısına geçen liderler, görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin sorunlarını ele aldıklarını belirten Kılıçdaroğlu, uygun ortamlar olduğunda tekrar bir araya geleceklerini belirtti. Kılıçdaroğlu, “Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun yol arkadaşlarıyla bir araya gelmek, ufkumu büyütmek açısından son derece değerli” diyerek, görüşmenin olumlu geçtiği mesajını verdi. Kılıçdaroğlu’nun gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çayır, cumhurbaşkanlığı adaylığı yolunda başarılar diledi.

Milli Yol Partisi ile yaptığı görüşmenin ardından destek turuna devam eden Kılıçdaroğlu, saat 15.00’te Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş ile görüştü. Görüşmede, Türkiye’nin son yaşadığı gelişmelerin ele alındığı belirtilirken Kılıçdaroğlu’nun, görüşmede cumhurbaşkanlığı seçimleri için destek istediği kaydedildi.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı