Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı köşeye sıkıştırdı: KPSS rezaletini kapatamadı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, KPSS skandalıyla ilgili açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu, "bu rezaleti kapatamadı" diyerek Erdoğan'ı köşeye sıkıştıran Kılıçdaroğlu "Bir suçlu bulmaları lazım" dedi.

GÜNDEM 07.08.2022, 10:15
1
Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı köşeye sıkıştırdı: KPSS rezaletini kapatamadı
KPSS'de meydana gelen skandal sonrası AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile  DDK tarafından soruşturma başlatılmıştı.  CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, KPSS skandalıyla ilgili açıklamada bulundu.
"Erdoğan bu rezaleti kapatamadığı için Devlet Denetleme Kurulu'nu (DDK) harekete geçirmek zorunda kaldı" diyerek Erdoğan'ı köşeye sıkıştıran Kılıçdaroğlu, "Bir suçlu bulmaları lazım, en rahatı FETÖ." ifadelerini kullandı.
Sözcü gazetesi yazarı Ruhat Mengi'ye konuşan Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şu şekilde:
"Üniversitelere hoca seçilirken, bakanlıklara eleman alınırken nasıl tercihler yapıldığını, kişilerin sözlülerde nasıl elendiğini, düşük puan alanlara sözlüde nasıl yüksek puan verildiğini, bunların nasıl kazandırıldığını ve devlete nasıl yerleştirildiğini bilmeyen mi var?
Erdoğan bu KPSS rezaletini kapatamadığı için Devlet Denetleme Kurulu'nu (DDK) harekete geçirmek zorunda kaldı. Pek çok yolsuzluk oldu, DDK harekete geçti mi? Hiç geçmedi, öyle bir kurulun varlığından bile kimsenin haberi yoktu, unutulmuştu.
İktidar partisinde en tepeden en aşağıya kadar kimse 'Ben suçluyum' demiyor, bir suçlu bulmaları lazım, en rahatı FETÖ. Peki, FETÖ'yle mücadele eden sen değil misin? Bank Asya'nın önünden geçeni hapse attılar, Bank Asya'da üst düzey yöneticilik yapan birini getirip Sermaye Piyasası Kurulu'na en tepe yönetici olarak atadılar, bu nasıl bir mücadeledir akıl alacak şey değil."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı