Kurdaş'tan seçim yorumu: Psikolojik üstünlük Millet İttifakı'nda

Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, TV5'te seçime dair değerlendirmelerde bulundu. Kurdaş, "Psikolojik üstünlük Millet İttifakı'nda" dedi.

GÜNDEM 28.03.2023, 22:35
14
Kurdaş'tan seçim yorumu: Psikolojik üstünlük Millet İttifakı'nda
Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, TV5'te Gazeteci Adnan Öksüz'ün sunduğu 'Buyurun Başlıyoruz' programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
Kurdaş, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 100 bin imzayı toplayan Memleket Partisi lideri Muharrem İnce ile ATA İttifakı adayı Sinan Oğan'ın aday olmasıyla birlikte çok farklı bir atmosferi değerlendirdi. Kurdaş, 2018 yılında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçiminde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu başta olmak üzere İYİ Parti lideri Meral Akşener'in ve Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek'in de 100 bin imza toplayarak aday olduğunu hatırlattı. 

2018'deki seçimlerde bu kadar bloklaşma olmadığını söyleyen Mustafa Kurdaş, "4 adaylı bir seçime gidiyoruz. Eğer adaylıktan feragat eden olursa tablo çok daha farklı olabilir. 2018'deki seçimlerde Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı gibi güçlü bloklar yoktu. Herkes kendisi aday olmuştu. Akşener imza toplamaya başladığı ilk günde 120 bin imza toplamıştı. Bu seçimde bu bloklar oldukça güçlü. Muharrem İnce 2018'deki gibi büyük bir oy oranı alacağını söylemişti. İnce 300-500 bin imzayla aday olacağını ve ikinci tura kendisinin kalacağını söyledi. Ama zar zor imza topladığını görüyoruz. Muharrem İnce muhalefet blokunu bölen "kabahatli" aday olarak görüldü. Bu da bu imza toplama sürecini etkiledi" ifadelerini kullandı.

"İnce veya Sinan Oğan'ın adaylığının seçimi ikinci tura götürür mü?" sorusuna yanıt veren Kurdaş, "Kamuoyu yoklamalarında Muharrem İnce'nin yüzde 3-5 civarında bir oy alacağı belirtiliyor. Yüzde 1'in dahi önemli olduğu bir seçimdeyiz. Eğer Muharrem İnce 3-5 civarında bir oy alırsa denklem değişebilir. Aynı şekilde yüzde 5'leri geçtiği düşünülen Zafer Partisi yani ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan da aynı şekilde ciddi bir oy alabilirse tablo değişebilir. Ancak kamuoyu araştırma sonuçlarıyla imza toplama sürecinde yaşananlar bizlere anketlerin de biraz şişirildiğini gösteriyor. Görüldüğü gibi kritik bir eşikte bir adaylık söz konusu" dedi.

Seçimlerin Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasında geçeceğini belirten Kurdaş, "Siyasi partilerin yanı sıra seçmen de birinci turda işi halletmek istiyor. İmza toplama sürecinde de vatandaş bu yüzden bu adaylara ilgi göstermemiş olabilir. Millet İttifakı'nın adayı Kılıçadaroğlu ve Cumhur İttifakı'nın adayı Erdoğan'ın dışında yüzde 10 yüzde 20 oy potansiyeli olan başka adayda yok. Vatandaş bu yüzden başka arayışlara girmiyor. 2018'de şöyle bir nüans vardı. Bir kişi birden fazla adaya imza atabiliyordu. Bu seçimde ise herkes tek bir adaya imza atabildi. Bu durum da imza sürecini etkilemiştir. Seçimin iki tane yarışçısı var vatandaş da buna karar vermiş. Seçmen iktidar gitsin derse Millet İttifakı'na kalsın derse de Cumhur İttifakı'na oy verecektir. 4 adaylı bir seçimde ikinci tura gitme ihtimali güçlü olduğu için Cumhur İttifakı bu tablodan daha memnun görünüyor. Ancak psikolojik üstünlük Millet İttifakı'nda. Seçim süreci yaklaştıkça İnce ve Oğan'ın anketlerdeki oy oranları diğer adaylara yönelecektir. Vatandaş kazanacak adaya oy vermek isteyecektir" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:17
Güneş 06:37
Öğle 12:51
İkindi 16:16
Akşam 18:56
Yatsı 20:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı