Lukeşenko'dan Polonya'ya tehdit! Aynı yalanı Ruslar da söylemişti

Belarus Cumhurbaşkanı Alesandar Lukaşenko, Polonya'yı ülkesine karşı "en saldırgan devlet" olarak tanımlayarak savaş çığırtkanlığı yaptı.

DÜNYA 08.08.2022, 17:15
6
Lukeşenko'dan Polonya'ya tehdit! Aynı yalanı Ruslar da söylemişti
Belarus Cumhurbaşkanı Alesandar Lukaşenko, kendi ülkesinde bulunan bir televizyon kanalına gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Ruslar tarafından ülke başkanlığına getirilen Lukeşenko, Rus ordusunun Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal girişiminde, Rus askerlerinin kendi toprakları üzerinden girişine izin vermişti.
Şimdi ise Ukrayna'ya sık sık destek veren Polonya'ya bir tehdit te Belarus'tan geldi.
Aleksandar Lukaşenko, Polonya'yı ülkesine karşı "en saldırgan devlet" olarak nitelendirdi. Lukaşenko, Polonya'da konuşulacak herhangi bir politikacının olmadığını dile getirdi.
Lukaşenko, "Polonya'ya bakın . Bize karşı en saldırgan durum. Nedenini anlamıyorum. Bazı Polonyalılar burada yaşıyor, normal insanlar ve iyi çalışıyorlar" dedi.
Lukaşenko ayrıca, Polonyalı politikacıları işaret ederek, "Onların eksiği ne? Liderlerinin notu zaten %30'un altında" ifadelerini kullandı.
Rusya destekli ve kukla lider olarak adlandırılan Belarus devlet başkanı Lukaşenko, Polonyalı politikacıların bağımsız olmadığını dile getiridi.
Ayrıca Lukaşenko, Varşova yönetiminin Belarus üzerinde farklı emelleri olduğunu öne sürerek, "Ukrayna'nın bir kısmını ele geçirmeye ve Belarus'u bütün olarak yutmaya hazırlar. Bunlar işe yaramayacak. Hal böyle iken bugün orada kiminle görüşelim" diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı