Son Dakika

Maşa bulundu

Ülkemiz üzerinde bitmek bilmeyen hain emellerin son tezahürü, önceki gün Taksim İstiklal Caddesi’nde yaşandı.  Olay yerine bombayı koyan terörist kadın yakalandı, suçunu itiraf etti. 

GÜNDEM 15.11.2022, 07:40 15.11.2022, 09:34
1
Maşa bulundu

Türkiye’nin en kalabalık noktalarından birinde gerçekleştirilen saldırıda rol oynayan terörist, İstanbul Emniyeti tarafından yakalandı. Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısında, bombayı olay yerine bıraktığı belirlenen Suriye uyruklu şüpheli Ahlam Albashır’ın, saldırının talimatını PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani’deki merkezinden aldığı belirlendi.
İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi’nde Pazar günü meydana gelen hain terör saldırısında 6 kişi vefat etti, 81 kişi yaralandı.

Patlama nedeniyle, 1984 İstanbul doğumlu Arzu Özsoy ve 2007 Ereğli doğumlu kızı Yağmur Uçar, 1988 Palu doğumlu Yusuf Meydan, 2013 Seyhan doğumlu Ecrin Meydan, 1982 Gümüşhane doğumlu Adem Topkara ile 1995 Rize doğumlu eşi Mukaddes Elif Topkara’nın hayatını kaybettiği bildirildi.
Taksim İstiklal Caddesi’ne terör örgütü PKK/PYD ile bağlantılı olduğu değerlendirilen Ahlam Albashır’in bıraktığı bomba nedeniyle patlama yaşandı. Olay yerine gelen polis ekipleri caddede güvenlik önlemi aldı. Patlamada 6 kişi hayatını kaybetti, 2’si ağır 81 kişi yaralandı. Patlama nedeniyle yaralanan bazı kişiler, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı.
Emniyetin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: “Yapılan operasyonda 46 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, şahısların sorgulamalarında bombayı koyan şahsın Küçükçekmece ilçesinde bir adrese gittiği tespit edilmiştir. Belirlenen adrese saat 02.50’de yapılan operasyonda, olayı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashır isimli şahıs sağ olarak ele geçirilmiştir. Şahıs yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden ülkemize eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını beyan etmiştir. PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani’deki merkezinden İstanbul’da eylem talimatı alarak 13 Kasım’da saat 16.20 sıralarında bombalı eylemi gerçekleştirdiğini ve kaçtığını beyan etmiştir. Olayla ilgili başlatılan çalışmalar çok yönlü olarak devam etmektedir.”

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden Taksim İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısına ilişkin açıklamada bulunuldu. Bombayı koyan şüpheli kadın şahsın olay yerine geliş gidiş güzergâhlarını gören 1200 güvenlik kamerasının incelenmesi sonucunda, şahsın taksiyle olay yerinden ayrılarak Esenler ilçesine gittiğinin tespit edildiği kaydedildi. Açıklamada, yapılan fiziki ve teknik çalışmada şahsın irtibatının olduğu tespit edilen 21 adrese operasyon düzenlendiği vurgulandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olay yerine bombayı bırakan eylemcinin ve olayla bağlantısı olduğu değerlendirilen 21 kişinin yakalandığını açıklamıştı. Terör saldırısıyla bağlantılı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli sayısı arttı. Buna göre saldırının ardından yüzlerce güvenlik kameralarını inceleyen Terörle Mücadele ve istihbarat birimlerince kadın teröristin saldırının ardından kaçmak için “müşteri” kılığında bindiği taksiyi buldu. Taksi sürücüsü ifadesinin alınması için Terörle Mücadele Şubesine getirilirken, ticari taksi ise emniyet birimleri tarafından incelemeye alındı. Bombalı saldırıyı gerçekleştiren ve Suriye’den Türkiye’ye giriş yapan kadın terörist, Küçükçekmece’de bir evde güvenlik güçlerince gözaltına alındı. O anlara ilişkin görüntülere ulaşılırken, saldırıda kullanılan parlatıcının türü de belli oldu. TNT türü patlayıcı kullanılan eylemde, Afrin’den giriş yaptığı öğrenilen ve bölücü terör örgütü PKK/PYD bağlantılı olduğu anlaşılan hücre üyesinin, Türkiye’deki tüm bağlantıları mercek altına alındı.

Polis ekipleri, İstanbul Beyoğlu’nda meydana gelen patlamanın hemen ardından harekete geçti. 1200 güvenlik kamerasını inceleyen ekipler, olayın failini 10 saat içinde yakaladı. Şüphelinin, PKK tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiği ortaya çıktı. İstiklal Caddesi’nde saat 16.20’de meydana gelen, 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, güvenlik kameralarınca kaydedilen görüntüler üzerinden şüphelinin eşkâlini tespit etti. Bombayı koyan şüpheli kadının olay yerine geliş gidiş güzergâhlarını gören 1200 güvenlik kamerası incelendi. Teröristin irtibatının olduğu tespit edilen 21 adrese operasyon düzenlendi. 1200 kamera kaydı incelendi, saldırgan 10 saatte yakalandı. Operasyonlar kapsamında olayla ilgili 46 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin sorgulamalarında bombayı koyan şahsın Küçükçekmece’de bir adrese gittiği tespit edildi. Belirlenen adrese saat 02.50’de yapılan operasyonda saldırıyı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashır isimli terörist yakalandı. Polis ekipleri evde özel eğitimli köpekler eşliğinde arama yaptı. Evde bir tabanca ve mermiler ile çok miktarda döviz ve Türk lirası ele geçirildi. Kaçarken müşteri olarak bindiği taksi de incelenmek üzere emniyet götürüldü.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütü PKK/YPG’nin bombacı için infaz talimatı verildiğini açıkladı. Soylu, örgütün “öldür” emri verdiği kişinin de yakalandığını belirterek, “Onunla beraber bu olayı tertipleyen, terör örgütü belki buna üzülecek ama ona ‘Öldür’ talimatı verdiği kişiyi de yakaladık. Yani esas itibarıyla terör örgütünün tam bağlantısını da burada yakaladık. Birkaç operasyon daha var. Operasyonlar devam ediyor” sözlerini kullandı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Uluslararası toplum bilmeli ki sivillerimize yönelik terör saldırıları bazı ülkelerin terör örgütlerine desteğinin doğrudan ve dolaylı sonuçlarıdır. Bu ülkeler, Türkiye’nin dostluğunu istiyorlarsa teröre doğrudan ve dolaylı desteklerini derhal kesmelidirler” dedi. Altun, İstanbul’daki terör saldırısıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı İngilizce paylaşımda, terörün çirkin yüzünün bir kez daha İstanbul’da görüldüğünü belirterek hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa diledi. Saldırının arkasındaki gerçek faillerin bulunacağından ve onlara ağır bedeller ödetileceğinden kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini vurgulayan Altun, “Teröristler bu menfur saldırılarla milletimizi ve hükümetimizi yıldırabileceklerini, ülkemize korku yayabileceklerini sanıyorlar. Masum sivillere yaptıkları saldırılarla milletimizi sindirebileceklerini zannediyorlar. Ama başaramayacaklar!” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı