Son Dakika

Metiner'den ATV'ye yeni bir bomba: Erdoğan’a ve ülkeye kaybettirirler

AKP'li ve Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, iktidara yakın Turkuvaz Medya Grubu'na ATV’de ekrana gelen “Yalnız Kurt” dizisi üzerinden yeni bir tepki gösterdi.

GÜNDEM 18.10.2022, 01:05
3
Metiner'den ATV'ye yeni bir bomba: Erdoğan’a ve ülkeye kaybettirirler
AKP'li Mehmet Metiner, yandaş olarak bilinen ATV'de yayınlanan 'Yalnız Kurt' dizisi üzerinden Turkuaz Medya Grubu'na sert sözler söylemeye devam etti.
Daha önce yaptığı açıklamada “Bu zehirli dil üzerinden bozulmasına ATV’nin ısrarla çanak tutmasına anlam veremiyorum" ifadelerini kullanan Metiner, Milli Gazete'nin "AKP’li Mehmet Metiner, yandaş ATV’ye savaş açtı! PKK/ HDP’ye su taşıyor" başlıklı haberini alıntılayarak yeni bir açıklama yaptı.
Metiner, Twitter'dan yaptığı paylaşımda ATV üzerinden Turkuaz Medya Grubu'nun yayın politikasının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a zarar verdiğini söyledi.
Metiner, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Savaş açmadım ama kardeşane uyarıyorum…Umarım anlarlar ve gereğini yaparlar…Yoksa Erdoğan’a ve ülkeye kaybettirirler… https://t.co/tX9OJbL3K4
— Mehmet Metiner (@MetinerBasin) October 17, 2022


Dizi üzerinden ATV’ye de sert eleştiriler yönelten AKP'li Mehmet Metiner, “ATV’de Yalnız Kurt’u izliyorum. Kürtler dış güçler tarafından Türkiye’ye karşı kullanılan bir güç olarak takdim ediliyor. Hani PKK denilse eyvallah, lakin doğrudan Kürtler denilerek Kürtlerin bu tarz bir düşmanlaştırıcı kurgu içine yerleştirilmesi, ırkçı bir nefretin eseridir” demişti.
Mehmet Metiner devamında şunları kaydetmişti:

"Savaş açmadım ama kardeşane uyarıyorum… Umarım anlarlar ve gereğini yaparlar… Yoksa Erdoğan’a ve ülkeye kaybettirirler…"
Savaş açmadım ama kardeşane uyarıyorum…Umarım anlarlar ve gereğini yaparlar…Yoksa Erdoğan’a ve ülkeye kaybettirirler… https://t.co/tX9OJbL3K4 pushfn('ads'); — Mehmet Metiner (@MetinerBasin) October 17, 2022
Savaş açmadım ama kardeşane uyarıyorum…Umarım anlarlar ve gereğini yaparlar…Yoksa Erdoğan’a ve ülkeye kaybettirirler… https://t.co/tX9OJbL3K4 pushfn('ads'); — Mehmet Metiner (@MetinerBasin) October 17, 2022
“Kürtlere yönelik bu düşmanlaştırıcı zehirli dilin onca uyarılarımıza rağmen kendi kanalımız olarak bilip bağrımıza bastığımız ATV’de tedavülde tutulmasından duyduğumuz üzüntü tarifsizdir. Demokrasi ve Birlik Derneği olarak ATV’nin bu yanlış tutumunu şiddetle kınıyoruz.
Erdoğan liderliğindeki AK Parti’nin etnik inkarı ve asimilasyonu sonlandırarak pekiştirdiği kadim Türk-Kürt kardeşliğinin, Kürtleri düşmanlaştıran bu zehirli dil üzerinden bozulmasına ATV’nin ısrarla çanak tutmasına anlam veremiyorum. Kardeşliğimiz ve birliğimiz adına çok yazık!
Üzülerek belirtmek isterim ki, bu anlayışı benimser ve bu anlayışla devam ederseniz ne terörle mücadelede başarılı olabilirsiniz ne de Kürtlerin yüreğini kazanabilirsiniz. PKK/HDP canibinin değirmenine su taşıyan bu ırkçı ve dışlayıcı bakış, bize ve ülkeye kaybettirir, biline!”
Mazlum ve Müslüman Kürt halkı hakkında ırkçı ve suçlayıcı nazarlarla konuşanları kendimizden bilmeyiz. Böyle düşünenlere çanak tutanları da… Kürdü düşmanlaştıran Türk’ü de, Türk’ü düşmanlaştıran Kürd’ü de kendimizden bilmeyiz. Biz Türkler ve Kürtler ayrılmaz bir bütünüz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı