Son Dakika

MHP’de Erdoğan’a olay Sisi tepkisi: Bir tek bu millete sıcak bakamadın

MHP Eski Milletvekili Nazif Okumuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile tokalaşmasına ilişkin “Bir tek bu millete sıcak bakamadı. Ayrıştırmaktan kafayı kaldıramadılar.” dedi.

GÜNDEM 22.11.2022, 10:15 22.11.2022, 11:02
3
MHP’de Erdoğan’a olay Sisi tepkisi: Bir tek bu millete sıcak bakamadın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün Dünya Kupası açılış töreni için gittiği Katar Doha’da, darbeyle işbaşına gelen Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile selamlaşıp tokalaştı. Erdoğan, Katar dönüşünde gazetecilere “Bir süreç başlayabilir demiştik. Böyle bir sürecin başlaması için burada bir adım atılmış oldu ve hayırlısıyla görüşmeleri yaptık” demişti. Türkiye ile Mısır arasındaki diplomatik ilişkiler 9 yıldır maslahatgüzar düzeyinde sürüyor.21. Dönem MHP Milletvekili Nazif Okumuş dün akşam TV5’te canlı yayın konuğu olarak katıldığı “Konuşmadan Olmaz” programında, Erdoğan’ın Sisi ile selamlaşıp tokalaşmasına ilişkin, “Sayın Cumhurbaşkanı, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'ye ne kadar sıcak bakıyor. Bir tek bu millete sıcak bakamadı. Ayrıştırmaktan, kutuplaştırmaktan, yaftalamaktan kafayı kaldıramadılar.” yorumunda bulundu.
MHP Eski Milletvekili Nazif Okumuş, TV5’te katıldığı programda Erdoğan’ın Sisi ile tokalaşmasını şu sözlerle değerlendirdi;
“Bugün Sayın Cumhurbaşkanı’nın o fotoğrafından sonra aslında Müslüman Kardeşler, Mısır’da Mursi’nin Sisi tarafından bir darbeyle devrilmesiyle yıkılmamıştı. Sisi ile sayın Cumhurbaşkanı da o eli adeta siyasette ona köfteleme derler. Tansu hanım yapardı onu, iki elle tutardı böyle. Dolayısıyla ondan sonra o iş bitti diye bakarlardı. İki elle tutunca çok yumuşak bir iletişim oluyor işte her şey olacak falan. Sayın Cumhurbaşkanı gene köfteledi, onu tek elle de tutabilirdi.
Hayret ediyorum yani kamuoyunu ger, ger, ger ondan sonra Adalet Bakanı’nın başkanlığında HDP’nin odasına gir. Birbirlerini yıllarca görememiş aile bireyleri gibi hasret kalmışlar. Ne kadar hayran, hayran birbirlerine bakıyorlar. O fotoğraf aslında Türkiye siyasetinin hafızalarından asla silinmemesi gereken fotoğraflarından bir tanesiydi. Ne kadar birbirlerini özlemişler, ne kadar birbirlerine hayran kalmışlar, kavuşmuş aileler gibi sanki Müge Anlı’nın programı gibiydi. Şimdi aynı görüntü sayın Cumhurbaşkanı’yla Mısır Cumhurbaşkanı Sisi arasındaki görüşme. Ne kadar sıcak bakıyor. Bir bu millete böyle sıcak bakamadım. Ayrıştırmadan, milleti kamplara bölmeden, millete zillet, illet, bilmem ne şu bu ifadeleriyle yakalamaktan kafayı kaldırmadılar. Milletimize böyle samimi bir şekilde hitap edemediler. Dilerim Allah’tan bundan sonra yaparlar. Onun için ben bu fotoğrafın Müslüman Kardeşleri asıl şimdi yıktığını düşünüyorum.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı