Son Dakika

Müftülükten Sinan Ateş için mevlit okutmak isteyen vatandaşa ret

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş için mevlit okutmak isteyen vatandaşa müftülükten ret geldi. Gerekçe olarak konuyla ilgili soruşturmanın sürmesi gösterildi.

GÜNDEM 18.01.2023, 22:20
11
Müftülükten Sinan Ateş için mevlit okutmak isteyen vatandaşa ret
Eski   Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Doç. Dr.   Sinan Ateş, geçen yıl 30 Aralık günü   Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Sinan Ateş ile ilgili soruşturma devam ederken, dosya MHP'ye yakınlığıyla bilinen Başsavcıvekili Durdu Özer’in koordinatörlüğüne verilmesi tartışmaları beraberinde getirmişti.

Sinan Ateş cinayeti gündemde sıcaklığını korurken, Ateş için mevlit okutmak isteyen vatandaşa müftülükten ret geldi. Gerekçe olarak konuyla ilgili soruşturmanın sürmesi gösterildi.
Ülkenin çeşitli şehirlerinde Sinan Ateş için ülkücüler mevlit okuturken, Manisa'da Ali Uymaz isimli vatandaş da camide mevlit okutmak istedi. 
Yeniçağ’da yer alan habere göre; Ali Uymaz'ın isteğini müftülük soruşturmanın sürmesi nedeniyle reddetti.

Müftülükten Turgutlu Kaymakamlığı’na gönderilen yazıda, "Olayın adli ve idari soruşturma aşamasında bulunması, merhumun ilçemizde kan bağı bulunan bir akrabasının olmaması dolayısıyla halihazır süreçte ilçemizde müftülüğümüz bünyesinde herhangi bir camide program yapılması tarafımızca uygun bulunmamıştır" ifadeleri yer aldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı