Son Dakika

Netanyahu İsrail yönetimine resti çekti: 'Yönetmeye devam edeceğim'

Terörist devlet İsrail'in siyonist Eski Başbakanı Benyamin Netanyahu, “Rezil olmayı ve siyaset yasağını kabul etmedim. Likud'u yönetmeye devam edeceğim” dedi...

DÜNYA 24.01.2022, 21:35
7
Netanyahu İsrail yönetimine resti çekti: 'Yönetmeye devam edeceğim'
Eski Başbakan Benyamin Netanyahu, hakaret iddiası nedeniyle savunma yapmayı reddetti. Benyamin Netanyahu Likud'un başına geçmek istediğine dair de bir video yayınladı.
Benyamin Netanyahu, “Rezil olmayı ve siyaset yasağını kabul etmedim. Likud'u yönetmeye devam edeceğim” dedi.
İsrail'in eski terörist Başbakanı şu ifadeleri kullandı:
İsrail Başsavcısı Avichai Mandelblit, 21 Kasım 2019'da Netanyahu hakkında üç ayrı yolsuzluk dosyası nedeniyle dava açılmasını talep etmişti.
Görevdeyken yargılanan ilk İsrail Başbakanı olarak tarihe geçen Netanyahu'nun ilk duruşması 24 Mayıs 2020'de, yine Kudüs Bölge Mahkemesinde görülmüştü.
Netanyahu, Naftali Bennett'in liderliğindeki koalisyon hükümetinin 13 Haziran'da güvenoyu almasıyla başbakanlık koltuğunu kaybetmişti.
Bezeq medya grubunun patronuyla lehine yayın karşılığında, şirkete milyonlarca İsrail şekeline varan idari avantaj sağlamak için anlaşmakla suçlanan Netanyahu hakkındaki Bezeq dosyası davaların en kritiği şeklinde niteleniyor.
Savcılıkla anlaşma yaptıktan sonra davada tanık sıfatı elde eden Netanyahu'nun eski danışmanı Nir Hefetz, eski başbakanın "sır küpü" olarak tanınıyor ve Netanyahu hakkında anlatacakları, İsrail kamuoyunda merakla bekleniyor.
1996-1999 ve 2009-2021 yıllarında toplam 15 yıl başbakanlık yapan Netanyahu, İsrail'de bu görevi en uzun süreli yürüten siyasetçi sıfatını taşıyor.
“Sayın ve sevgili İsrail vatandaşları, geçtiğimiz günlerde bir kez daha tek başıma yürümediğimi ve milyonlarcanızın benimle birlikte yürüdüğünü kanıtladınız. Beni çok duygulandırdınız. Görevinizde İsrail Devletine liderlik etmek için Likud'a ve ulusal kampa liderlik etmeye devam edeceğim.
Mahkemede yaşananları, hakkımdaki soruşturmanın nasıl yürütüldüğünü tüm kamuoyu görüyor. Şu anda yaşananlar hakkımdaki davaları kapatmaya yetti ama henüz olmadı. Son günlerde, kabul etmişim gibi gösterilen iddialar hakkında medyada yanlış şeyler ortaya atıldı. Bu kesinlikle doğru değil.
Muazzam seferberliğiniz ve desteğiniz kalbimi ve aile üyelerimin kalplerini ısıttı ve size önderlik etmeye ve yolumuz, hakikat ve adalet için savaşmaya devam etmem için bana daha fazla güç veriyor.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı