Son Dakika

ÖĞ-DER Genel Başkanı Numan Gökmen: Eğitimin geleceğini belirleyen şûranın sonrası belirsiz

Eğitimin geleceğine yönelik tüm tarafların dinlenmesi ile kararların alındığı Milli Eğitim Şûra Yönetmeliği, dün gece itibari ile Resmî Gazete’de yayımlanan karar ile kaldırıldı.

EĞİTİM 24.03.2024, 07:35
1
ÖĞ-DER Genel Başkanı Numan Gökmen: Eğitimin geleceğini belirleyen şûranın sonrası belirsiz
Alınan ani karara ilişkin açıklamalarda bulunan Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Başkanı Numan Gökmen, kararın ani olmasına dikkat çekerek, “Eğitimin geleceğini belirleyen şûra yönetmeliğinin kaldırılması sonrası yönerge ile sürdürüleceği ifade edildi. Sonrasına yerine ne koyulacak? Şûra kadar geniş katılımlı olacak mı?” diyerek, alınan kararın ardından çok sorulara neden olduğunun altını çizdi.
Eğitim alanına ilişkin sorunlar çözülmeyi beklerken atılan adımlar ise eleştirilere neden oluyor. Milli Eğitim Şûra Yönetmeliği, dün gece itibari ile Resmî Gazete’de yayınlanan karar ile kaldırıldı. Alınan karar ise eleştirilere neden olurken, her tarafın katıldığı bir sistemin kaldırılması tepkiyle karşılandı.

Alınan karara ilişkin açıklamalarda bulunan Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Başkanı Numan Gökmen, alınan karar ile şûra yönetmeliğinin kaldırıldığını belirterek, “Eğitimin geleceğini belirleyen şûra yönetmeliğinin kaldırılması sonrası yönerge ile sürdürüleceği ifade edildi. Sonrasına yerine ne koyulacak? Şûra kadar geniş katılımlı olacak mı? Bu şûralar günlerce tartışılan konular ile birtakım öneriler ortaya konuluyor. Hükümetin ani kararlar aldığını da biliyoruz. Geçmiş şûralarda alınan kararların hepsi uygulanamamıştır ancak geniş katılımla gerçekleştirilen programlar ile eğitimin geleceği ele alınıyor” dedi.

MEB şûrasının artık toplanmayacağını belirten Anadolu Eğitim Sendikası (AES) Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, Resmî Gazete’de yayımlanan kararla yönetmeliğin kaldırılmasına dikkat çekerek, “İlk Milli Eğitim Şûrası’ndan itibaren tüm paydaşlar ile çok önemli kararlar alınmış, Türk Millî Eğitim sistemine yön verilmiştir. En son 2021 yılında 20’nci MEB Şûrası yapılmıştır. Tüm paydaşların içerisinde yer alacağı, daha geniş ve kapsamlı şûralar yapılması gerekirken, şûranın tamamen kaldırılması ile hangi kazanım elde edilecektir? Milli eğitim sistemine yön vermek, çocuklarımızı geleceğe hazırlayabilmek, siyasi partiler veya bakanlar değişince programların ve müfredatların değişmediği sistemi oluşturabilmek için ortak akıl yani şûra çok önemli ve gereklidir. Bu nedenle 4 yılda bir toplanması esas olan şûranın tamamen kaldırılması doğru değildir. Tam aksine, daha çok paydaşlarla bir araya gelmek gerekir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:11
Güneş 05:41
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:32
Yatsı 20:55
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı