Son Dakika

“Ormanlarımız ve ekonomimiz yok oluyor”

Saadet Partisi Antalya İl Başkan Yardımcısı Abdülkadir Kayabaş, Türkiye’nin dört bir tarafından çıkan orman yangınları nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

GÜNDEM 04.08.2021, 04:35
7
“Ormanlarımız ve ekonomimiz yok oluyor”
Türkiye’nin dört bir tarafından çıkan orman yangınları nedeniyle bir basın açıklaması yapan Saadet Partisi Antalya İl Başkan Yardımcısı Abdülkadir Kayabaş,  “En kısa sürede ağaçlandırma kampanyası başlatılması gerek. Yangınlar hala devam ettiği için bilançonun büyüklüğünü ifade etmek çok zor” dedi.
Ülkemizin birçok noktasında meydana gelen orman yangınları henüz kontrol altına alınamadı. Türkiye’deki orman yangınlarıyla ilgili bir basın açıklaması düzenleyen Saadet Partisi Antalya İl Başkan Yardımcısı Abdülkadir Kayabaş,  önemli açıklamalarda bulundu. Başta Manavgat olmak üzere Akseki, Alanya, Gündoğmuş ve Gazipaşa’da yangınların eş zamanlı çıktığına dikkat çeken Abdülkadir Kayabaş,  yangına müdahale ederken hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi. 

Saadet Partisi Antalya İl Başkan Yardımcısı Abdülkadir Kayabaş, yangınların bilançosunu hatırlatarak, “Yangın hâlâ devam ettiği için bilançonun büyüklüğünü ifade etmek çok zor olur. Yangınları yakinen takip etmekle birlikte gaflet ve dalalet içerisinde bulunanları da unutmuyoruz.  Yangında hayatını kaybeden orman işçilerinin, evcil ve yabani hayvanların olduğunu üzüntü içerisinde gözlemliyoruz. Saadet Partisi Antalya il başkanlığı olarak, hemşerilerimizin de katkılarıyla gerçekleşecek olan ağaçlandırma kampanyası için çalışıyoruz. Kampanyanın detaylarını ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

w açıklamalarının devamında açlık ve yoksulluk sınırına da değinen Abdülkadir Kayabaş, “Temmuz ayında bekâr çalışanların maliyetleri çok yüksekti. Öte yandan açlık sınırı 3 bin, yoksulluk sınırı 10 bin TL olarak hesaplandı. Şehrimize çalışmak amacıyla gelen veya yalnız yaşayan bir vatandaş nasıl geçinecek. 2021 Temmuz ayında 4 kişilik bir ailenin sağlıklı beslenebilmesi için harcaması gereken tutar 3 bin 52 TL.  Ormanlarımız ve ekonomimiz böyle yok oluyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı