Son Dakika

Örnek gösterilen başarı

Bakan Ziya Selçuk’tan örgün eğitimle birlikte hafızlık yapan öğrencileri ziyaret etti.

GÜNDEM 07.04.2021, 04:40
12
Örnek gösterilen başarı
Millî Eğitim Bakanlığı’nın imam hatip liseleri/ortaokullarında başlattığı “Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi” devam ediyor. Yoğun ilginin olduğu bu projede öğrenciler hem örgün eğitimdeki derslerinden geri kalmıyor hem de hafızlık gibi önemli bir eğitimi de tamamlama fırsatı buluyor. Bu projede yer alan öğrenciler öte yandan da teknolojik gelişmeler için de takımlar kurarak, önemli çalışmalara imza atıyor.
Millî Eğitim Bakanlığı’nın proje imam hatip liseleri ve ortaokullarında başlattığı örgün eğitimle birlikte hafızlık eğitimleri sürüyor. Proje okullarda hafızlık eğitimlerini aralıksız sürdüren öğrenciler bunun yanı sıra teknik alanlarda da önemli çalışmalara imza atıyor. Bakan Ziya Selçuk, ‘Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları’ kapsamında söz konusu okullardan birine ziyaret gerçekleştirdi. Düzce’de gerçekleştirilen ziyarette, “Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi” uygulayan Mehmet Akif İnan Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki çalışmalar yerinde incelendi.

Tematik alanlarda verilen eğitim ürünlerini tek tek gezen Bakan Selçuk, “Okulumuzun başarılarını biliyor ve takip ediyoruz, örnek teşkil eden bu başarıyı ve çalışmaları tüm Türkiye’ye göstermek için buradayız.” dedi. Tasarımı ve kurgusu özgün olan merkezde öğrencilerle birlikte fotoğraf çektiren Bakan Selçuk, öğretmenlere ve okul yöneticilerine teşekkür etti, Okul Müdürü Gürol Ün’e yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Fikir ve Edebiyat atölyesinde kız öğrenciler ile de buluşan Bakan Selçuk’a Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün OKU-YORUM projesi ve okul bünyesinde yapılan münazara etkinlikleri hakkında bilgi verildi. Liselere giriş sınavına hazırlanan 8. sınıf öğrencilerini de ziyaret eden Bakan Selçuk, hafız öğrenciler ile hasbihal edip merkezi sınavda başarılar diledi.

Bakan Selçuk, sertifika töreninden sonra İnovasyon, Robot, Kodlama, Elektronik, Mühendislik ve Modelleme, Bilim Uygulamaları, Uzay ve Havacılık, Fikir ve Edebiyat, Müzik, 3D Cep Sinema gibi 10 farklı atölye ve Türkiye’de okul bünyesinde kurulan ilk STEAM Merkezi’ni de inceledi. İHO STEAM Merkezi bünyesinde yapılan eğitimleri 25’ten fazla ürüne dönüştüğünü ifade eden HO STEAM Koordinatörü Devrim Ertuğrul, bu yıl da tamamı hafızlardan oluşan takımların önemli teknik bazı çalışmalara imza atacağını ifade etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı