Otobüs Terminali Dernek Başkanı: Kontak kapatırsak Türkiye felç olur

Otobüs Terminali Dernek Başkanı İsa Acar, akaryakıt fiyatlarıyla beraber tüm giderlerle zararına çalıştıklarını söyleyerek, “Kontak kapatırsak Türkiye felç olur. Biz buna müsaade etmiyoruz” dedi. 

GÜNDEM 22.06.2022, 23:40
1
Otobüs Terminali Dernek Başkanı: Kontak kapatırsak Türkiye felç olur
Akaryakıt fiyatları nedeniyle geçen bayramlara göre daha az yoğunluk yaşandığı Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne giden CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca burada bir basın açıklaması yaptı. Yurttaşlarla ve işletmelerle konuşan ve sorunlarını dinleyen Karaca, son günlerde yüksek sesle şikayetlerin arttığını söyledi.
Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali Dernek Başkanı İsa Acar kendisinin de bir firma işlettiğini söyleyerek artan maliyetlerden şikayet etti. Acar şöyle konuştu:
“Bursa-Van arası 1650 kilometrede daha önce bizim kestiğimiz bilet fiyatları 250-300 lira arasındaydı. Şimdi fiyatları 750 yaptık ama o da kurtarmıyor, neticede 1200 litre mazot yakıyoruz. Gidiş-gelişte tam 40 bin lira bizim giderimiz var ortalama. Bu araba Hakkari’ye, Yüksekova’ya gidiyor, 2 binin üzerinde kilometre yapıyor, 1500 litre mazot yakıyor. Bunun giderleriyle bütün masrafı 50 bin lira demektir. Şimdi bayram üzeri, okullar tatil oldu, pandemiden çıktık zaten daha yeni yeni insanlar kendi memleketlerine gidiyorlar. Bayramdan sonra işler duracak, arabalar boş gidecek. Bütün Türkiye genelindeki her bir giden-gelen aracın 25-30 bin içeri gireceğini söylüyorlar. Artı köprüler, artı otobanlar, ikramlar, şoför, muavin gibi sigortayla çalışanlarla beraber külliyen şu an zararla çalışıyoruz. Kontak kapatırsak Türkiye felç olur. Biz buna müsaade etmiyoruz. Bu fiyatlara dur demeleri lazım.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Mayıs 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:30
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:41
Yatsı 21:07
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı