Son Dakika

Özgür Özel: 'CHP’nin gazetecisi' diye gösterenlere dava açacağız

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Mersin'deki saldırıyı yapan teröristlerden biri olan Dilşah Ercan ile ilgili açıklama yaptı. CHP'li Özel, "Takır takır suç duyurusunda bulunacağız." dedi.

GÜNDEM 28.09.2022, 17:25 28.09.2022, 19:04
3
Özgür Özel: 'CHP’nin gazetecisi' diye gösterenlere dava açacağız

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Özel; Tutuklu Gazeteciler Raporu kapsamında kendisi ile görüşülmediğini söyleyen Nedim Şener'e, "O gün seni ziyaret ettiğimiz gibi senin de adın var. Adı geçen kimse inkar etmiyor. Bana gelmediler diye. Sen bana gelmediler dedin. Aç bak kayıtlara 9 Ağustos 2011 ziyaretçin kimmiş? Koğuş arkadaşın Ahmet Şık, dimdik girdi, dimdik çıktı. Seninle ilgili bunu söyleyen kimse yok" tepkisini gösterdi. Özel, "Huyumuz değil ama yapacağız. Genel Merkezimiz tarafından ‘CHP’nin gazetecisi’ diye bir teröristi gösteren o manşeti atanlar, o gazeteler, o gazetelerin bütün sorumluları bu konuda televizyonda konuşanlar takır takır suç duyurusunda bulunacağız. Ayrıca tazminat davası açacağız. Bütün tazminatları şehit ailelerine vereceğiz" dedi.Özel’in konuşması şöyle: 
TÜKENMİŞLİĞİN, ÇARESİZLİĞİN GÖSTERGESİ: Bir şehidimiz üzerinden siyaset yapılıyor. Şehit acısı bir aile, bir şehre, bir ülkeye düşmüş en büyük acıdır. Bu acıyı istismar etmek, buradan bir siyaset çıkarmaya çalışmak en basit deyimle tükenmişliğin ve çaresizliğin göstergesidir. Nice tükenen iktidarlar nice çaresiz iktidarlar gördü bu Meclis. Ama hiçbirisi giderken AKP iktidarı kadar çirkefleşmedi, seviyesizleşmedi. Elbette bu yapılan saldırıları, hakaretleri, iftiraları kabul etmiyoruz. Ama bazı gerçeklere değinmek, açıklamak lazım. Bir terörist var. İçişleri Bakanlığı’nın şu ana kadar söylediğine göre polisimizin şehit edildiği saldırıdaki intihar bombacısı ve bu kişinin ismi CHP’nin Tutuklu Gazeteciler Raporu’nda geçiyor… 188 kişi ile birlikte geçiyor. Örneğin Mehmet Haberal ile Mustafa Balbay ile Tuncay Özkan ile geçiyor. Bu Meclis’te şu an milletvekili olan üç kişi ile birlikte geçiyor… 
188 KİŞİ İLE GÖRÜŞEMEZDİK: Birinci rezalet şu; biz bu kişilerle görüştük. Ancak 188 kişi ile görüşemezdik. İfadesi sırasında kendi mesleğini gazeteci olarak söyleyenlere mektup yazmışız. Cevap gelmiş. Cevapları sansürlememişiz. Ne geldiyse aynen yayınlamışız. Ne ile suçlanıyorsun? Tutuklu musun hükümlü müsün? Ceza ne? Aynen yayınlamışız. Bu isme daha sonra ne sahip çıkmışız ne baş tacı etmişiz ne gitmişiz görüşmüşüz ama gelen raporu da yayınlamışız. Raporu da başta Adalet Bakanlığı’na yollamışız. Bütçe görüşmelerinde dönemin Adalet Bakanı gösterip ‘bazı konularla ilgili biz bunları çoğalttık, yolladık, bazı şikayetler ortadan kalktı’ falan da demiş.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı