Putin 'Rusya Kahramanı' unvanı vermişti: O general de görevden alındı

Rusya Savunma Bakanlığı, Merkez Askeri Bölgesi komutanı General Aleksandr Lapin'in görevinden alındığını açıkladı.

DÜNYA 30.10.2022, 17:10
3
Putin 'Rusya Kahramanı' unvanı vermişti: O general de görevden alındı
Ukrayna üzerinden Batı'ya meydan okuyan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bir generali daha görevden aldı.
Rusya Savunma Bakanlığı, basına yaptığı açıklamada Merkez Askeri Bölgesi komutanı General Aleksandr Lapin'in görevinden alındığını bildiridi.

Aleksandr Lapin, özellikle Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov ve Wagner güvenlik şirketinin kurucusu Yevgeny Prigozhin tarafından eleştirilere maruz kaldı.
Kadirov, Ukrayna'nın ordusunun Liman kentinde kontrol sağlaması ve Donetsk'in kuzeyinde savunmayı koruması nedeniyle Lapin'i "vasat" olarak niteledi. Kadirov ayrıca, Lapin'in rütbesinin indirilerek "er" yapılması, "ödüllerinin elinden alınması ve utancını kanla temizlemesi için cepheye gönderilmesi" çağrısında bulunmuştu.

58 yaşındaki Lapin, 2017'den bu yana Merkez Askeri Bölge'ye (CMD) komuta ediyor. Bundan önce Rusya'nın Suriye'deki grup karargahının başındaydı. Lapin'in bir tanıdığı onu "sadece emirleri yerine getiren değil, bunu yapmaktan zevk alan gösterişsiz ve etkili bir adam" olarak tanımladı. 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 4 Temmuz'da Lapin'e Luhansk'ın ele geçirilmesindeki katkılarından dolayı "Rusya Kahramanı" unvanı verdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı