Son Dakika

Ramazan'da tam kapanma mı olacak? Koca'dan yeni kısıtlama sinyali

Artan koronavirüs vakaları sonrası Ramazan ayında yeni kapanma olup olmayacağı merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni kısıtlama sinyalinde bulundu. Karar hafta içi belli olacak...

GÜNDEM 12.04.2021, 13:10
20
Ramazan'da tam kapanma mı olacak? Koca'dan yeni kısıtlama sinyali
Sabah gazetesinden Yavuz Donat’a konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vaka sayılarında artış olduğunu söyleyerek yeni kısıtlama sinyalleri verdi. Bakan Koca, “Ramazan'da ev buluşmaları olmamalı... Herkese görev düşüyor... Aileler, komşular bu konuda birbirlerini uyarmalı. Ramazan'ı fırsata çevirmemiz lazım.” dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ev içi bulaşın çok arttığını, daha önce bir kişinin ortalama 2,6 kişiye virüs bulaştırdığını ancak bu oranın şu anda 4,7'ye kadar yükseldiğini, artışın yüzde 80 olduğunu ifade etti.
Koca, Donat'ın “Ramazan'da, 'İşyerleri kapatılacak' kararı alınırsa çok kişi geçim sıkıntısı çeker. Özellikle de küçük esnaf bu konuda tedirgin” sözlerine "Biliyorum. Haklılar... Ama Covid- 19 tablosu da bildiğiniz gibi ürkütücü. Ramazan ayı ile ilgili kuralları ve olması gerekenleri Sayın Cumhurbaşkanımız ifade ettiler.” cevabını verdi.
Daha önce bulaşın bugünkü gibi yaygın olmadığını şimdi ise virüsün değişime uğradığını ve vaka sayılarının çok yoğun şekilde arttığını belirten Koca, “Kasım ve Aralık ayları pikine göre, şimdi daha kısa zamanda, daha yoğun bir günlük artış tablosu ile karşı karşıyayız.” dedi. Koca yarın düzenlenecek kabine toplantısında ise genel bir değerlendirme yapılacağını belirtti.
Sağlık Bakanı Dr. Koca'ya, memleketi Konya, Covid-19 atlatan halası ve ailesi ile ilgili soruya da, “Konya'da bulaş artıyor. Endişeliyim. Annem, babam, amcalarım, kardeşlerim iyiler, halam da...” cevabını verdi.
Koca, “Sırası gelen aşı olmalı, mutlaka, çok önemli. İkisini birlikte götürmeliyiz: Aşı ve önlemler... Maske, mesafe, temizlik... Kurallara uyum.” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı