Son Dakika

Reyhanın 9 şaşırtıcı faydası

Yağmur taneleri toprağa düştüğünde ortaya enfes bitkiler çıkıyor. Bu bitkilerden biri de reyhan. Maviden mora çalan rengi ile reyhan faydaları hiç tahmin edemeyeceğiniz pek çok hastalığın tedavisinde kullanılıyor.

SAĞLIK 25.03.2024, 04:55
1
Reyhanın 9 şaşırtıcı faydası
Reyhan fesleğen ile karıştırılan fakat farklı olan bir bitkidir. Kırmızı fesleğen olarak da bilinen reyhan, keskin ve aromatik kokusu ile birçok alanda kullanılır. Ilıman bölgelerde sıkça yetişen reyhan, yaz sonuna doğru rengi değişen bir ottur. Önce yeşil yaprak veren bu bitki, güneş gördükçe rengini koyulaştırır. Maviden mor renge giren reyhan, Akdeniz topraklarında sıkça görülmektedir. Çok eski zamanlarda alternatif tıp alanında da kullanılan reyhan, insan sağlığı için etkili olan bitkiler arasında üst sırada yer alır.

Reyhan, antiseptik özelliğe sahip bir bitkidir. Bu özelliği ile ağrıyı yok eder.Kas ve kemik ağrısı, baş ağrısı ve mide ağrısı reyhan tüketildiğinde hafiflemektedir.

Reyhan yaprakları, ağız bakım ürünlerinde kullanılmaktadır. Kimyasal ürünler tercih etmek yerine birkaç adet reyhan yaprağını çiğneyebilirsiniz.Ağız içinde oluşan kötü kokuyu yok eden reyhan, çürük oluşumuna da engel olmaktadır.

Mide spazmı ve şişliği gibi durumlarda oldukça faydalı olan reyhan, mide problemi olan kişiler için çok şifalıdır.Mide asitlerini dengeleyen reyhan, mide koruyucu etkiye sahiptir.

Böbrek hastalığı olan kişilerin reyhanı evinden eksik etmemesi önerilir. Çünkü bu mucize bitki böbrekteki taşın atılmasına büyük yardımcı olur.Böbreklerin temizlenmesi konusunda etkili olan reyhan, birçok kişinin daha sağlıklı olmasını sağlar.

Nefes alıp verme durumunda zorluk yaşıyorsanız, konuşurken ses kısıklığı oluşuyorsa size reyhan ilaç gibi gelecek.Solunum yolunu temizleyen reyhan, kaynatılıp suyu tüketildiğinde boğazı koruyan ve güçlendiren bir bitki olmaktadır.

Vücudunuzun antioksidan besinlere ve bitkilere ihtiyacı vardır. Bu liste içinde reyhan bitkisi de size yardım eder.Antioksidan maddeler içeren reyhan, vücudunuza zarar veren maddelerin atılmasını sağlar. Böylece bedeniniz daha sağlıklı ve temiz bir şekilde çalışır.

Reyhanda bulunan vitamin ve mineraller, kan dolaşımını hızlandırma konusunda aktif rol oynar. C vitamini içeren bu bitki, kalp kaslarının daha sağlıklı çalışmasını destekler.Kan akışı da düzenlendiğinde, kalp hastalıklarının oluşma riski en aza iner.

Esansiyel yağlar içeren reyhan, antiseptik güç içerir. Bu sayede ateşi yükselen kişilerin ateşini normal seviyeye indirir.Enfeksiyona bağlı oluşan ateşlenme durumunda da reyhan oldukça faydalı oluyor.

Reyhan sinir sistemini düzenleyen ve kasları gevşeten bir bitkidir.Eğer kendinizi kötü hissediyorsanız ve depresyona girecek gibi oluyorsanız hemen reyhanı tüketmeye başlayın.Reyhan depresyona iyi gelen yiyecekler arasında yer alır ve sizi hep mutlu etmek ister.

Reyhan ile nefis salatalar hazırlayabilir, salatanın tadını unutulmaz hale getirebilirsiniz.Kuru reyhan ya da taze reyhan ile bitki çayı demleyebilir, şifalı saatlere şahit olabilirsiniz.Reyhan kuru şekilde birçok yemekte; makarna, pilav ve çorbada yerini alır.Kurabiyelere de tatlı bir aroma veren reyhan ile farklı lezzetlere tanık olabilirsiniz.Taze reyhanlar ile şerbet hazırlama fikri de oldukça popüler. Reyhan şerbeti ile en doğal içeceğinizi hazırlamış olacaksınız.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:11
Güneş 05:41
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:32
Yatsı 20:55
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı