Son Dakika

Rize için yeni uyarı: Çok kuvvetli sağanak geliyor

Rize'de öğle saatlerinde başlayan kuvvetli yağışın sele ve heyelana neden olmasının ardından toplamda 3 vatandaş kayboldu. Doğu Karadeniz'le ilgili Meteoroloji'den de uyarı geldi.

GÜNDEM 15.07.2021, 02:10
17
Rize için yeni uyarı: Çok kuvvetli sağanak geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Doğu Karadeniz'de, sağanak ve kuvvetli yağışın devam edeceğini açıkladı.Rize'de öğle saatlerinden itibaren başlayan kuvvetli yağış, kentte su taşkınları ve heyelana neden oldu. Kent merkezine bağlı Muradiye'de heyelan sonucu yıkılan 2 katlı evde oturan Hacer ve Cemal Mert'ten haber alınamıyor. Eve ulaşan ekipler, arama kurtarma çalışması başlattı. Güneysu ilçesi Tepebaşı mahallesinde ise Halil Arıcı selde kayboldu.
Yaşananların ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karismailoğlu, bölgeye doğru yola çıktı.

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Doğu Karadeniz'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Trabzon merkez ve doğusu ile Rize çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (100-200 kilogram/metrekare) olmasının beklendiği ifade edildi.

Açıklamada, sağanağa bağlı meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı