Son Dakika

Selvi yazdı! HDP'li vekillerin dokunulmazlıkları kaldırılacak mı?

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, HDP'nin kapatılması üzerinden milletvekili dokunulmazlıkları hakkında dikkat çeken bir yazı kalem aldı.

GÜNDEM 08.03.2021, 08:00
9
Selvi yazdı! HDP'li vekillerin dokunulmazlıkları kaldırılacak mı?
AKP'ye yakın Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, HDP'nin kapatılması üzerinden milletvekili dokunulmazlıkları hakkında dikkat çeken bir yazı kalem aldı.
Selvi "Dokunulmazlıklarla ilgili olarak AK Parti kulislerinin nabzını tutmaya çalıştım. Daha sürecin başındayız. İlerleyen zaman içinde AK Parti’nin tavrının netleşmesi bekleniyor. Ama şunu söyleyebilirim: HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda toptancı bir yaklaşım yok" dedi. 
Selvi yazısının devamında, "Kobani fezlekeleri konusunda bir hassasiyet olduğu inkâr edilemez bir gerçek. Öncelik Kobani ve terörle mücadeleye ilişkin dosyalarda. Bu dosyaların tamamı neredeyse HDP’lilerle ilgili. Buna rağmen dokunulmazlık dosyalarıyla ilgili olarak yine de toptancı bir yaklaşım yok. Dosyalar tek tek incelenecek.  Suç isnadı nedir, fezleke hangi mahkemeden intikal etti?  Suçun ceza aralığı ne kadar? İki kritere göre önce fezlekelerle ilgili tablo netleştirilecek" değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı