Son Dakika

Son seçim anketleri ne diyor: 15 şirketin ortalaması gerçeği çıkardı

Cumhur İttifak ve Millet İttifakı’nın seçim yarışı tüm hızıyla sürerken son seçim anketlerindeki sonuçların ortalaması alındı. İşte 15 araştırma şirketinin seçim anketindeki net sonuçlar.

GÜNDEM 12.05.2022, 18:05
9
Son seçim anketleri ne diyor: 15 şirketin ortalaması gerçeği çıkardı
Nisan ayında yayınlanan 15 genel seçim anketinin ortalaması alındı. Çıkan sonuçlara göre Millet İttifakı’nın seçim yarışında Cumhur İttifakı’nın çok daha önünde olduğu görüldü.
Türkiye erken seçim olmaması halinde 2023’te yapılacak genel seçimlere hazırlanıyor. Özellikle ekonomideki kötü gidişat ülkeyi acil bir genel seçimlere doğru itse de iktidar erken seçime yanaşmamakta kararlı. Her ne kadar erken seçim kararının alınmayacağı tahmin edilse de araştırma şirketleri seçim anketi çalışmalarına tam gaz devam ediyor.
Araştırma şirketlerinin geçtiğimiz Nisan ayına ilişkin seçim anketlerinin sonuçları kamuoyuna duyurulurken partilerin oy durumunda çok büyük değişiklikler gözlemlenmedi. Araştırma şirketlerinin hazırladığı seçim sonuçlarında Cumhur İttifakı partilerden AKP ve MHP’deki oy kayıplarının devam ettiği gözlemlenirken Millet İttifakı partilerinin ise oylarını arttırdığı görüldü.

Bu durumu daha da netleştirmek adına Nisan ayında yapılan son seçim anketlerinin ortalaması alındı. Yapılan çalışmaya göre Nisan ayında yayınlanan 15 genel seçim anketinde Meclis’te grubu bulunan partilerden AK Parti’nin oy oranı %30.8, CHP’nin oy oranı %26.5 CHP, İYİ Parti’nin oy oranı %14.7, HDP’nin oy oranı %10.4 ve son olarak MHP’nin oy oranı ise %7.5 olarak gösterildi.
Yapılan hesaplamada ORC araştırma şirketi Nisan ayında iki defa seçim anketi çalışması yaptığı için iki defa yazıldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı