TBMM'de bu hafta: Sicil affı düzelmesi yeniden mecliste

TBMM'de bu hafta milyonlarca kişiyi ilgilendiren ve içinde ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren "torba" kanun ele alınacak. Sicil affı 1 Kasım'da meclise gelecek.

EKONOMİ 30.10.2022, 13:10
6
TBMM'de bu hafta: Sicil affı düzelmesi yeniden mecliste
Meclisin 1 Ekim tarihinde yeni yasama yılına girmesi ile beraber yoğun gündem takip edilmeye başlandı. Torba yasaya ilişkin çalışmaların bu hafta boyunca yeniden meclis gündeminde yer alacağı öğrenildi. Diğer yandan sicil affı, Kur Korumalı Mevduat gibi konuların yanı sıra Plan ve Bütçe Komisyonunda, pazartesi günü Tarım ve Orman, salı günü Gençlik ve Spor, çarşamba günü Aile ve Sosyal Hizmetler, perşembe günü Milli Eğitim, cuma günü ise Ticaret bakanlıkları ile bağlı kurum ve kuruluşların 2023 bütçeleri görüşülecek.

Haftalık çalışmasına 1 Kasım Salı günü başlayacak Genel Kurulda, Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri, 28. maddeden itibaren sürecek. Teklifle "sicil affı" düzenleniyor. Bu kapsamda karşılıksız çıkan çeki protesto edilmiş, senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarını zamanında ödeyemedikleri için Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi'ne bildirilen kişilerin ve kredi müşterilerinin, borçlarının geciken kısmını 1 Temmuz 2023'e kadar ödemesi veya yeniden yapılandırması halinde geçmiş ödeme performanslarına ilişkin olumsuz kayıtları dikkate alınmayacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı