Telafi eğitimine başvurular başladı! Son başvuru tarihi ne zaman?

Telafi eğitimleri için başvurular bugün başladı. MEB'in telafi eğitimleri EBA, TRT EBA platformları kullanılarak verilecek. MEB, telafi eğitimlerine son başvuru tarihini de duyurdu.

EĞİTİM 21.06.2021, 14:20
18
Telafi eğitimine başvurular başladı! Son başvuru tarihi ne zaman?
Karnelerin erişime açılmasının ardından  Milli Eğitim Bakanlığı'nın  "Telafide Ben de Varım" programı için başvurular bugün başladı.
Eğitim 5 Temmuz-31 Ağustos arasında gerçekleştirilecek 
Telafi eğitimleri kapsamında yaz aylarında isteyen öğrenciler için okullar açık tutulacak. Öğrenciler fiziksel etkinliklere ve akademik çalışmalara da katılabilecek.
 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2 Temmuz Cuma günü sona erecek.
Öğrenciler, telefi eğitimleri için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve belediyelere bağlı tesis ve merkezlerden yararlanabilecek.
Program kapsamında okul, ilçe ve il genelinde gerçekleştirilecek bilimsel, sosyal, kültürel, sportif eğitim faaliyetleri ile etkinliklerle ilgili ayrıntılara "https://telafidebendevarim.meb.gov.tr" adresinden erişilebilecek.
Gönüllülük esasına göre öğrenciler, öğretmenler ve velilere yönelik eğitim faaliyetleri gerçekleştirilecek.
Program "eğitim faaliyetleri fiziksel", "sosyal-duygusal", "akademik gelişim" ve "özel eğitim alanı" olmak üzere dört ana temaya uygun planlanacak.
Eğitim faaliyetlerine katılmak isteyen öğrenciler, veli izin belgeleriyle  okullara başvurabilecek. Programa başvurularının sonuçları faaliyeti açan okul müdürlükleri tarafından yapılacak.
Eğitim faaliyetinin açılabilmesi için en az 12 kişilik öğrenci grubunun oluşması gerekecek
Özel eğitim öğrencilerine açılacak faaliyetlerde alanın özelliği gereği sayı sınırlaması aranmayacak.
Eğitim faaliyetleri Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen koronavirüs tedbirleri doğrultusunda gerekli önlemler alınarak gerçekleştirilecek.
Eğitim faaliyetlerine katılacak tüm öğrenci, veli ve öğretmenler için HES kodu sorgulaması zorunlu.
Öğrenci, öğretmen ve velilere örnek eğitim faaliyetleri, içerik ve materyallerine "https://telafidebendevarim.meb.gov.tr" adresinden erişilebilecek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı