TSK'de istifa dilekçesi veren üç general belli oldu

TSK'de istifa dilekçesi veren üç generalin isimleri belli oldu.

GÜNDEM 21.09.2021, 09:20
8
TSK'de istifa dilekçesi veren üç general belli oldu
Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) yakın zamanda istifa dilekçesi veren üç generalin isimleri belli oldu.
Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, istifa eden generaller, Barış Kalkanı Harekât Bölgesi Komutanlığı’ndan Tümgeneral Hakan Öztekin Bingöl, 49. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Enis Koç ve 8. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Orhan Akkurt. 
Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, istifaların Suriye bağlantılı olduğunu belirtmişti.
TSK'de duyulan rahatsızlığın neticesinde bazı generallerin geçmişte istifa ettiğini, yakın zamanda da üç generalin daha istifa dilekçesi verdiğini kaydeden Öztürk, "Şu günlerde, üç generalin de istifa dilekçesi verdiğini öğrendim. Ancak, dilekçe vermeleri onların ayrılacağı anlamına gelmesin. Genelkurmay bunu kabul etmeyebilir. Bu nedenle isimlerini de yazmıyorum. Kabul edilirse, isimlerini açıklarız" ifadelerini kullanmıştı.
"Askerimizin Suriye'de bulunması konusunda zaman zaman farklı görüşler ortaya konuluyor, 'Suriye'de ne işimiz vardı?' deniliyor" diye yazan Öztürk, "Suriye'nin İdlib kentiyle 130 kilometrelik bir sınırımız var. Dinci ne kadar örgüt varsa burada üstlenmiş durumda. Bazı komutanlar, bu bölgeye 'Küçük Afganistan' diyor ve sıkıntılı bir yer olduğunu belirtiyor" görüşünü aktarmıştı.
Öztürk yazısını şu ifadelerle sürdürmüştü.

"Suriye harekat sahasında görev yapan Tuğgeneral Metin Eştürk Adana'ya atandıktan sonra istifa etmişti. Tuğgeneral Metin Eştürk, Suriye harekat sahasında yaralanan komutandı. Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir, Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Ercan Çorbacı da istifa etmiş ve bu istifalar hayli konuşulmuştu. Şu günlerde, üç generalin de istifa dilekçesi verdiğini öğrendim. Ancak, dilekçe vermeleri onların ayrılacağı anlamına gelmesin. Genelkurmay bunu kabul etmeyebilir. Bu nedenle isimlerini de yazmıyorum. Kabul edilirse, isimlerini açıklarız."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı