Son Dakika

“Tüm kesimlerin katılımıyla hazırlanmalı”

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan İnsan Hakları Eylem Planı başta olmak üzere yeni Anayasa tartışmalarıyla ilgili değerlendirme bulundu.

GÜNDEM 04.03.2021, 04:35
16
“Tüm kesimlerin katılımıyla hazırlanmalı”
Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, sivil, demokratik, katılımcı, çoğulcu ve özgürlükçü nitelikte yeni bir Anayasa çalışmasını Türkiye’nin temel ihtiyacı olarak gördüklerini belirterek, “Yeni Anayasa’nın toplumun tüm kesimlerinin katılımıyla hazırlanmalıdır” dedi.
Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan İnsan Hakları Eylem Planı başta olmak üzere yeni Anayasa tartışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sivil, demokratik, katılımcı, çoğulcu ve özgürlükçü nitelikte yeni bir Anayasa çalışmasını Türkiye’nin temel ihtiyacı olarak gördüklerini söyleyen Arslan, “Yeni Anayasa’nın, Türkiye’nin yeni ve kalıcı bir toplumsal sözleşmesi niteliğinde olması gerektiğine inanıyoruz. Toplumun tüm kesimlerinin katkı ve katılımı ile hazırlanmış millî ve evrensel değerlerin uyumlaştığı, güçlü ve kapsayıcı bir zemin üzerinde yükselen bir Anayasa ihtiyaç ve beklentileri karşılayabilecektir. Bu nedenle, Türkiye’nin önünü açacak yeni, sivil ve demokratik bir Anayasa için tüm kesimlerin büyük bir gayret içinde olması önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

Arslan, Hak-İş Konfederasyonu’nun gündeminde öteden beri yeni ve demokratik bir Anayasa talebinin olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti; “Hak-İş, geçmişten bugüne yeni ve sivil Anayasa talebine ilişkin, bir taraftan kendi bünyesinde çalışmalar yapmış, bir taraftan da diyalog temelli ortak çalışmalara katılım sağlamıştır. Hak-İş Konfederasyonu olarak, son olarak 2019 yılında yaptığımız genel kurulumuzda ‘Hak-İş, Türkiye’nin İhtiyaç Duyduğu Yeni ve Sivil Anayasa İçin Tüm Kesimleri Sorumluluk Almaya ve Gayret İçinde Olmaya Davet Eder’ başlıklı bir kararımız bulunmaktadır.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı