Son Dakika

Türkiye'deki en büyük 5 altın firmasından biriydi: İflas etti

Türkiye'de altın ve kuyumculuk sektörünün en büyük 5 firmasından biri olan Karakaş Atlantis iflas etti.

EKONOMİ 21.06.2022, 08:55
3
Türkiye'deki en büyük 5 altın firmasından biriydi: İflas etti
Türkiye'deki en büyük 5 altın firmasından biri olan Karakaş Atlantis iflas etti. 66 milyon 750 bin lira sermayesi olan şirketin tasfiyesine başlanırken temeli ise yarım asır önce atılan şirket Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesindeydi.
HalkTV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre Karakaş Atlantis Kıymetli Madenler Kuyumculuk AŞ’ye yönelik tasfiye işlemi İstanbul 2. İflas Müdürlüğü’nce yürütülüyor. Basit tasfiye usulü uygulanan şirketten alacaklı olanların 30 gün içinde iflas idaresine başvurmaları gerekir.
1968 yılında temeli Yaşar Karakaş tarafından atılan Karakaş Atlantis’in sahipleri şimdilerde Aydınlı Karakaş ailesiydi. Bir süre sonra İzmir’e taşınan aile burada işlerini daha da büyüttü. İzmir’de ilk fabrikasını kuran Karakaş Atlantis, Ege Bölgesi’nin de en büyük kuyumcu toptancısı konumuna geldi.Karakaş, Atlantis markası ile Türkiye genelinde çok sayıda mağaza açmış ve bayilik vermişti.

Kâmil Karakaş Fetullahçı Terör Örgütü’ne finansal destek sağladığı gerekçesi ile tutuklandı. Karakaş 10 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi. Karakaş, birkaç ay sonra tahliye olsa da şirketteki kan kaybı durmadı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) devri yapılmayan şirkete kredi kullandıran birçok banka kredilere geri çağırdı. Bir süre sonra borsada işlem görmesi yasaklanan şirket çok sayıda SPK şikâyeti ile de yüz yüze kaldı.

Kan kaybı durdurulamayan şirket iflas etti, tasfiye işlemi için iflas idaresi oluştu. Konu ile ilgili görüşlerini almak üzere aradığımız Kâmil Karakaş’tan dönüş olmadı. Karakaş’ın avukatı ise konu ile ilgili yorum yapmaktan kaçındı. Şimdilerde tasfiye sürecinde olan Karakaş Atlantis, Türkiye’nin en büyük 5 altın ve kuyumculuk firmasından biriydi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı