Ülkede hayat pahalılığı protestosu: Binlerce kişi sokaklara döküldü

Rusya'ya uyguladığı yaptırım nedeniyle enerji krizinin içinde olan Fransa'da binlerce kişi hayat pahalılığını protesto etmek için sokaklara çıktı.

DÜNYA 16.10.2022, 18:45
4
Ülkede hayat pahalılığı protestosu: Binlerce kişi sokaklara döküldü
El altından Ukrayna'ya destek veren Avrupa'nın ikinci büyük ekonomisi Fransa'da hayat pahalılığı protesto edildi.
Fransa’da enflasyon geçtiğimiz Eylül ayında beklenmedik bir şekilde yavaşlasa da enerji krizinin de pençesinde olan ülke vatandaşları Paris'te hayat pahalılığını ve iklim değişikliğiyle mücadeledeki duyarsızlığı protesto etmek için sokaklara çıktı.
Göstericiler, maaşların artması, iklim değişikliğiyle mücadelede daha aktif bir politika izlenmesinin yanı sıra Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasının başlıca vaatlerinden tartışmalı emeklilik reformundan vazgeçilmesini talep etti.
Fransızların yüzde 75'inin geri çekilmesini veya üzerinde değişiklik yapılmasını istediği emeklilik reformu, memur ve işçi ayrımını ortadan kaldırmayı öngörüyor.

Reforma göre emeklilik sistemine tek bir düzen getirilecek, çeşitli sektörlere tanınan ayrıcalıklar ve 42 emeklilik türü peyderpey kaldırılacak.
Ayrıca emeklilik maaşının en az 1000 avro olması öngörülen reformun 2022 itibarıyla uygulanması bekleniyor.
Hükümet, bu reformun Fransızların lehine olacağını, halk ise reformun uygulanması halinde emeklilik maaşının düşeceğini savunuyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı