Son Dakika

Xiaomi robot süpürge haritalama nasıl yapılır?

Robot süpürgeler artık neredeyse her evde yer almaya başladı. Pratik bir temizlik imkanı sunan bu cihazlar sahip oldukları özellikleriyle evin her alanını kaydeder. Peki robot süpürgede haritalandırma işlemi nasıl yapılır?

BİLİM VE TEKNOLOJİ 13.02.2024, 14:30
7
Xiaomi robot süpürge haritalama nasıl yapılır?
Robot süpürge kullanımı oldukça hızlı bir şekilde yayılmaya başladı. Özellikle çalışan kadınlar ya da yalnız yaşayan kişiler tarafından büyük bir ilgi gören robot süpürgeler, temizlik işlerinin daha kısa sürede yapılmasını sağlıyor. Temizliğe yeni bir boyut kazandıran robot süpürgeler, kişilerin uzaktan kontrolleri sayesinde evde kimse yokken rahat bir temizlik yapılmasına imkan sunuyor. Bu sayede kullanıcılar büyük bir zaman kaybından da kurtulmuş oluyor.
Hemen hemen her evde kendine yer bulmaya başlayan bu teknolojik cihazlar birçok faklı marka tarafından üretilmeye başlandı. Genel olarak çalışma prensipleri aynı olsa da çekim gücü, tasarımı, şarj sürelerinin uzunluğu ve bazı teknolojik özellikler açısından farklılıklar kendini gösteriyor. Bu yazımızda sizlere en çok tercih edilen robot süpürge markası olan Xiaomi’nin ilk kullanımı için haritalandırma işleminin nasıl yapılacağını anlatacağız. Bu adımları takip ederek kısa sürede kullanım alanınızın haritasını oluşturabilir ve siz rahatınıza bakarken robot süpürgeniz evinizi temizlemeye başlayabilir.

Xiaomi robot süpürgeyi mağazalardan direkt olarak temsil almadıysanız ilk olarak elinize ulaşan kutuyu açın ve tüm parçaların eksiksiz olduğunu teyit edin. Eksik parça çıkması halinde satın alma işleminin gerçekleştirildiği firma ile iletişime geçerek durumu aktarın. Parçaların tam olması halinde ise tüm parçaları çıkartın ve kuruluma başlayın. İlk olarak cihazın şarj edilmesi için şarj noktasının evin uygun bir bölümüne yerleştirilmesi gerekir. Şarj ünitesinin yerinin devamlı değiştirilmemesi adına konumun en başta net bir şekilde belirlenmesi oldukça önemlidir. Aksi halde sürekli yeniden harita güncellemekle zaman kaybedilebilir.
Şarj ünitesini konumlandırmak için modeme yakın bir yer belirlenmelidir. Aynı zamanda tercih edilecek olan mesafenin modem ile arasında yarım metre mesafe olması da önerilen kurulum planları arasında yer alır. Topraklanmış prize şarj ünitesinin kablosunu takın ve robot süpürgenin tam şarj olması için güç düğmesine basarak cihazı açın.

Haritalandırma özelliğinden önce Xiaomi robot süpürgenin kurulumunun yapılması gerekir. Kurulum için ilk olarak akıllı cep telefonlarına ‘Mi Home’ uygulamasının yüklenmesi gerekir. Bu uygulama ile robot süpürge uzaktan kontrol edilebilir hale gelir. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra ilk olarak kablosuz internetin şifresi uygulamaya girilir. Daha sonra uygulamanın gösterdiği adımlar sırası ile tamamlanır ve uygulamanın arama bölmesine basılarak robot süpürge ile cep telefonu arasındaki bağlantı sağlanmış olur.

Xiaomi robot süpürgenin tam şarj olması ve cep telefonu ile bağlantısının sağlanmasının ardından sıra robot süpürgenin harita çıkartma aşamasına geliyor. Bunun için cep telefonlarına yüklenen Mi Home uygulamasına girildikten sonra kullanılacak robot süpürge seçilmelidir. Cihaz seçildikten sonra sağ üst köşede yer alan üç nokta sembolüne basılarak ‘deneysel özellikler’ seçeneği aktif hale getirilmeli ve ‘harita kayıt modu’ özelliğinin de aktif hale getirilmesi gerekir. Bu adımlardan sonra robot süpürge artık harita oluşturmak için dolaşmaya başlayacaktır. Bu süre zarfında cihaza müdahale edilmemesi gerekir.

Xiaomi robot süpürgenin haritalama işlemine başlamadan önce yerlere kadar uzanan perdeler var ise bu perdelerin uçlarının toplanması gerekir. Aynı zamanda robot süpürgeyi engelleyecek eşya ya da kişilerin de bu esnada ev içerisinde olmamasına özen gösterilmelidir. Eşyaların her zamanki yerlerinde olması ise en sağlıklı haritalandırmanın elde edilmesine imkan sunacak ipuçları arasında yer alır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 09 Mayıs 2024
İmsak 03:55
Güneş 05:29
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:41
Yatsı 21:08
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı