Son Dakika

Yeni kabinede ekonomi damgası

Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabineye “ekonomi yönetimi” damga vururken, birçok ismin bürokrasi ve siyasetçi olması dikkat çekti.

GÜNDEM 05.06.2023, 04:35
Yeni kabinede ekonomi damgası
Cumhurbaşkanı yardımcılığına ekonomi kökenli Cevdet Yılmaz getirilirken, Mehmet Şimşek’in ekonominin başına getirilmesiyle mevcut ekonomi politikalarında eksen değişikliği olacağı belirtiliyor. Hazine ve maliye bakanlığı devir teslim töreninde Nureddin Nebati’nin makam koltuğunu Mehmet Şimşek’e devrederken “ohh” çekmesi gündem oldu.
Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, ‘Göreve Başlama Töreni’nin hemen ardından yeni kabineyi açıkladı. Yeni kabinede eski kabineden sadece iki isim görevine devam ederken, kabinede siyasetçi ve bürokrasi damgasını vurdu. Erdoğan, yeni kabineyi “Türkiye Yüzyılı Kabinesi” diye lanse ederken, kabinde görev devir teslimleri de gerçekleşti.
MİLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI’NDA YENİ GELENEK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kabinede Dışişleri Bakanlığı, Millî Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere birçok bakanlıkta bürokrasiden gelen isimlere görev verdi. Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler’in milli savunma bakanı olması ve diğer dönemde aynı usulün izlenmesinden dolayı söz konusu durum “Millî Savunma Bakanlığı için geleneğe dönüştü” yorumlarına neden oldu.
EKONOMİDE EKSEN DEĞİŞİKLİĞİ
Kabinede dikkat çeken en önemli ayrıntı ise ekonomi oldu. Ekonomist kökenli Cevdet Yılmaz’ın kabinede cumhurbaşkanı yardımcısı olması dikkat çekerken, Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanlığı’na getirilmesiyle ekonomide yürütülen politikalarda eksen değişikliği yapılacağı belirtiliyor. Yeni Hazine Bakanı Şimşek’in Hazine ve maliye bürokrasisinde ciddi revizyon yapacağı konuşuluyor.
NEBATİ, GÖREVİ DEVREDERKEN “OHH” ÇEKTİ
Bakanlıklarda devir teslim törenleri de gerçekleşti. Hazine ve Maliye Bakanlığı devir teslim töreninde Nureddin Nebati’nin makam koltuğunu Mehmet Şimşek’e devrederken “ohh” çekmesi gündem oldu.
“RASYONEL BİR ZEMİNE DÖNECEĞİZ!”
Ayrıca Mehmet Şimşek, devir teslimde ekonomi politikalarında değişim mesajı vererek, “Sosyal refahı artıracağız. Bu hedefe ulaşmada şeffaflık, öngörülebilirlik, uluslararası normlara uygunluk temel hedefimiz olacaktır. Türkiye’nin, rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Enflasyonla mücadele temel politikamız olacak” ifadelerini kullandı.
“ENFLASYON HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR”
Şimşek, hükümetin temel hedefi toplumsal refahı yükseltmek olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti; “Vakit kaybetmeden orta vadeli program çalışmalarımıza başlayacağız. Orta vadede enflasyonun tek haneli rakamlara indirilmesi ülkemiz için hayati önem taşımaktadır. Bugün sayın bakanımızdan devraldığımız bayrağı daha da yukarı çıkarmak için gece gündüz çalışacağız. İnşallah hep birlikte bu süreçten alnımızın akıyla çıkacağız.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı