Son Dakika

Erdoğan'ın seçime 1 hafta kala aklına geldi: Ümüğünü sıkacağız

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu öncesinde propaganda çalışmalarına Gaziantep'te devam etti. Erdoğan'ın gündeminde "fahiş kira artışları" vardı.

EKONOMİ 22.05.2023, 00:00
2
Erdoğan'ın seçime 1 hafta kala aklına geldi: Ümüğünü sıkacağız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Gaziantep’te vatandaşlara seslendi. Erdoğan, uzun süredir vatandaşın canını yakan fahiş kira artışlarını, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna bir hafta kala gündemine aldı.
Fahiş kira artışı yapanlara sert yüklenen Erdoğan, “Makul ve orantılı hiçbir sebebi olmadığı halde sırf aç gözlülükten fahiş kira artışı yapanlarla, tekrar göreve devamda bunların ümüğünü sıkacağız, ümüğünü” ifadelerini kullandı.
Erdoğan konuya ilişkin şunları kaydetti:

Elbette hâlâ çözmemiz gereken sıkıntılar var. Son yıllarda ekonomide yaşanan dalgalanmaların yol açtığı fiyat artışları bu sıkıntıların başında geliyor. Bilhassa konut fiyatları ve kiralar, ülkemizin hemen her yerinde gerçekten can sıkıcı seviyelere geldi. Rusya- Ukrayna savaşından depreme kadar, bu yükselişi tetikleyen pek çok sebep olduğunu biliyoruz. Ama yine de karşımızdaki tabloyu kabul edemeyiz.
BUNLARIN ÜMÜĞÜNÜ SIKACAĞIZ
Bu sorunun çözümü için iki ayrı kanalı birlikte kullanacağız. Birincisi; makul ve orantılı hiçbir sebebi olmadığı halde sırf aç gözlülükten fahiş kira artışı yapanlarla, tekrar göreve devamda bunların ümüğünü sıkacağız, ümüğünü. Tabii ki ikinci ve asıl çözümümüz; gerek TOKİ kanalı ile gerek özel sektörü teşvikle konut arzını hızla artıracak tedbirler alacağız.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:08
Güneş 05:38
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:57
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı