Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay Milletvekili Dr. Lütfi Kaşıkçı, deprem öncesinde kentsel dönüşüm sürecini başlatan ancak felaket nedeniyle projeleri yarım kalan vatandaşların durumuyla ilgili önemli bir bilgilendirmede bulundu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileriyle görüşen Kaşıkçı, rezerv alan içerisinde kalan parseller ve yarım kalan inşaatlarla ilgili sürecin detaylarını paylaştı.

6306 Sayılı Kanun Kapsamındaki Yapılar İnceleniyor

Milletvekili Dr. Lütfi Kaşıkçı, yaptığı açıklamada sürecin işleyişine dair teknik detaylara değindi. Depremden önceki son 5 yıl içerisinde karot örneği alınarak 6306 Sayılı Kanun kapsamında "Riskli Yapı" ilanı verilmiş ve yıkımı gerçekleştirilmiş binaların bakanlık sisteminden tek tek kontrol edildiğini belirtti.

Kaşıkçı, "İrtibat ofislerine direkt müracaat eden hak sahiplerinin getirdikleri evraklar titizlikle incelenmektedir. Deprem anında binalarını henüz tamamlayamamış olan vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilecek," dedi.

"İlave Kuralar 6 Şubat'a Kadar Çekilecek"

Hüseyin Yayman’dan Özgür Özel’e Tepki: Akıl Fukara Olunca Dil Çirkin Olur
Hüseyin Yayman’dan Özgür Özel’e Tepki: Akıl Fukara Olunca Dil Çirkin Olur
İçeriği Görüntüle

Bakanlık yetkilileriyle yapılan görüşmeler neticesinde, arsaları rezerv alan içerisine giren ve kentsel dönüşüm süreci yarım kalan vatandaşların "hak sahibi" olarak kabul edileceği kesinleşti. Dr. Lütfi Kaşıkçı, bu vatandaşların konutlarını belirleyecek olan ilave kuraların 6 Şubat tarihine kadar tamamlanacağını vurguladı.

Mağduriyetler Gideriliyor

Hatay'da ada veya parsel bazlı dönüşüm sürecini başlatmış ancak depremle birlikte hem evsiz kalan hem de mülkiyet durumu belirsizliğe giren binlerce kişi için bu açıklama büyük bir rahatlama yarattı.