Abdulkadir Karaduman: Uzman çavuşlar bir an önce kadroya alınmalı

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, sözleşmeli personelin kadroya alınmasının ardından sözleşmeli uzman çavuşların düzenleme dışında kalmasını TBMM gündemine taşıdı.

SİYASET 03.02.2023, 04:35 03.02.2023, 12:04
3
Abdulkadir Karaduman: Uzman çavuşlar bir an önce kadroya alınmalı

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, “Sözleşmeli kamu personellerine kadro çalışmasında kapsam dışı bırakılan uzman çavuşlar kadro bekliyor” dedi.

Uzman çavuşların sosyal tesislerden ve orduevlerinden faydalanması gerektiğini dile getiren Karaduman, uzman çavuşlara atama yönetmeliği yazılması, meslek tanımının yapılmasının atılması gereken adımlar olduğunu vurguladı.
Karaduman, “Uzman çavuşlar, atama yönetmeliği olmadığı için görev yaptıkları bölgede, meslek hayatlarının çok büyük bir bölümlerini ailelerinden uzakta geçirmek zorunda kalıyorlar. Bu durum aile birliklerini, aile bütünlüğünü olumsuz yönde etkiliyor. Sözleşmeli uzman çavuşlar kadro çalışmasında neden kapsam dışı bırakılmıştır? Bunun izah edilmesi gerekir. Personelleri tasnif etmek, ayrıştırmak, bazısının hakkını verirken diğerlerinin hakkını görmezden gelmek kabul edilemez. Uzman çavuşlara kadro düzenlemesi bir an önce yapılarak özlük hakları ve çalışma koşulları iyileştirilmelidir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı