07.12.2022, 23:13 121

Yeniden Müslüman Olabilmek

Geçenlerde özel bir klinikte çalışan Müslüman olmayan bir arkadaşım, kliniğe kürtaj için başvuran onlarca genç kızdan bahsetti üzüntüyle. 18-30 yaş aralığında olan bu kızların yanlarında çocuklarının babaları olmaksızın geldiklerini de ekledi. Bazen iyi iletişim kurduklarıyla işlemden sonra konuştuğunu, onlara Müslüman olduklarını hatırlattığını, dinlerine uygun bir yaşam sürmeleri gerektiğini söylediğini, gençliklerinin başında bebeklerinden vazgeçmek zorunda bırakılan bu kızların zaman zaman gözyaşlarına boğulduklarını söyledi.

Bu kızlar tek başlarına hamile kalmadıklarına göre burada diğer bir sorumlu kişi de o bebeklerin babalarıdır. Ancak yükü ve eziyeti maalesef kızlar çekmektedir. Bu da tartışılması gereken ayrı bir konu.

Müslüman olmayan bir insanın “Müslüman” olanlara dinlerinin gereğini yapmalarını hatırlatması oldukça düşündürücüydü bana göre. Peki insanların kurallarına uymaları gereken İslam hangi İslam’dır. Bu gençler din diye dönüp baktıklarında neyi görebilirler acaba?

Bu gençlerin yaşları kadar iktidarda olan İslamcı bir yönetimin varlığından cesaret alıp pervasızca İslami kavramları kendi çıkarları için kullanan bazı tarikatlara mı bakmalı bu gençler? Yoksa kendilerine alan açmak için kendilerinden olmayanı şeytanlaştırarak yok etmeye çalışan ve bunu da “doğru İslam” adına yapanlara mı bakmalılar?

Birkaç gündür sosyal medyada 6 yaşındaki bir çocuğun bir tarikat içerisindeki istismarı dolaşmaktadır. Ben gözden kaçırmış olabilirim bilemiyorum. İslamcı kesimden bir ses duymadım. Müslüman sivil toplum kuruluşları ve iktidar tarafından kınama veya hukuki işlem talebi de duymadım.

Bu olay, korkunç çürümüşlüğün artık yerden fışkırmasıdır.

Bu noktada durup hepimizin şunu düşünmesi lazım kanımca: Din nedir? Rabbimiz bizden ne ister? Kur’an’la, Allah’la bağımız ne durumda? Bu soruların cevabını bir arkadaşımın sözünü ödünç alarak şu şekilde bulabileceğimizi ifade edebilirim:

Ancak bizim de Hz. Musa’nın kavmi gibi yolumuzun çöle düşmesi lazım.” Kendimize gelebilmemiz ve içimizdeki bazı beyinsizlerin ayıklanması için böyle bir çözüm olmalı.

İslam’ı namaza, oruca başörtüsüne, sarığa ve cübbeye indirgeyince Allah’ın bizden esas istedikleri göz ardı edildi. Yeniden “yeni insan” olabilmek için Kur’an’a yönelip “boş bir zihinle” İslam’la henüz tanışıyormuşuz gibi Mekki ayetleri tekrar üstünde düşünerek başlamalıyız  yeni güne. Bizler şeklimizi Müslüman yapacağız diye içimizi unuttuk. İçimizde bir yerlerde bir zamanlar Allah’a verdiğimiz bir söz hala hatırlanmayı bekliyor olabilir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 09 Mayıs 2024
İmsak 03:55
Güneş 05:29
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:41
Yatsı 21:08
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı