“KİTAP-KAHVE PROJESİ” HATAY DA DUALARLA AÇILDI

​​​​​​​Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenen Hatay İmam-Hatipliler Derneği Kitap-Kahve Projesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

YEREL HABERLER 17.06.2021, 15:58 17.06.2021, 17:49
53
“KİTAP-KAHVE PROJESİ” HATAY DA DUALARLA AÇILDI

Açılış programına Hatay İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Gençlik ve Spor Hatay İl Müdürü Cemil Şensöz, Memur-Sen Hatay İl Başkanı İsmail Bayrakdar, Hatim-Der Başkanı Mehmet Çolak ile çok sayıda davetli katıldı.

Program okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Bilginin önemine değinen Hatay İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, “Bilginin edilecek yer okuldur, Camidir” dedi.

Bilginin en büyük güç olduğu çağımızda bilgiyle gelecek bir nesil yetiştirmek hepimize Rabbim nasip eylesin. Çünkü en büyük güç bilgidir. Tarım toplumunda bilgi pazuydu. Daha sonra gelen sanayi toplumunda en büyük güç makinaydı. Artık günümüzde en büyük güç bilgidir. Bu bilginin mutlak suretle bir yerlerde edinilmesi gerekir. Dinimizin temel emri oku olduğuna göre, günlük hayatta okuyan okuduğunu anlayan ve anladığını günlük hayatta icraat safhasına koyan nesiller yetiştirmek nasip olsun.”

Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

“Bu projeyi yazan Hatim-Der başkanımıza teşekkür ederim. Bu projeyi destekleyen ilimizde gerçekten spor, kültürel alanlarda olsun güzel örnekler sergileyen Gençlik Spor il müdürümüze de teşekkür ediyorum. Bizde Milli Eğitim Bakanlığı olarak kitabın olduğu her yerde varız. Böyle bir projenin bu mahallede yapılması da ayrı bir güzellik.” Diye konuştu.  

Gençlik ve Spor Hatay İl Müdürü Cemil Şensöz, bakanlığın her türlü projelere destek verdiğini ifade etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığımız son dönemlerde özellikle spor tesisleri ve sportif faaliyetlerde artarak çalışmaları devam etmektedir. Son dönemlerde spor tesisleri hamlelerinin yanı sıra sosyal, kültürel projelere önem vermekte ve maddi ve manevi her platformda katkıda bulunmaktadır. Değerli kardeşlerimizin emek harcayarak yapmış oldukları proje açılışındayız. İnşallah hem ilimizde hem de ülkemizde bu tür projelerin devamını görmeyi Rabbim nasip eder. Bu projede emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum.” Dedi.

Son olarak konuşan Hatim-Der Başkanı Mehmet Çolak, dernek bünyesinde çok sayıda etkinlik gerçekleştireceklerini söyledi.

“Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen bir projemiz. Biz sivil toplum kuruluşları olarak bir proje yazmıştık. Bu proje kapsamında projemiz kabul edildi. Burada bir takım etkinlikler gerçekleştireceğiz. Burada kişisel gelişim atölyemiz var ve çeşitli seminerler vereceğiz. Spor ve sağlıklı beslenme atölyemiz var. Osmanlıca atölyemiz var. Bu atölyelerde belli periyotlarla ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik çeşitli seminerler ve etkinlikler gerçekleştireceğiz.” İfadelerini kullandı.

Duayı Hatay İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili yaptı. Ardından Kitap-Kahve projesinin açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi.

Daha sonra Hatay İmam-Hatipliler Derneği Kitap-Kahve’nin içerisi gezilerek bilgiler alındı. Program ikramın ardından son buldu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı