Son Dakika

SEBZE HALİ ESNAFI VERİLEN SÖZLERİN TUTULMASINI İSTİYOR

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından ilki 2016 ikincisi ise 2018 yılında Antakya Sebze Hali esnafına tanıtılan ve bir türlü hayata geçemeyen yeni sebze hali ile ilgili olarak esnaf kendilerine verilen sözlerin tutulmasını istiyor. Kötü görüntüsüyle adeta yürek burkan Antakya Sebze Hali’nde esnaf siyasilerin sadece seçim zamanlarında kendilerine geldiğini ifade ederken, bir an önce daha modern bir yere geçmek istediklerini ifade ettiler.

YEREL HABERLER 06.10.2020, 17:26
76
SEBZE HALİ ESNAFI VERİLEN SÖZLERİN TUTULMASINI İSTİYOR

“TÜRKİYE’NİN EN BERBAT SEBZE HALİ”

Uzun süredir Antakya ve Hatay gündemini meşgul eden Antakya Sebze Hali ile ilgili konuşan esnaf Edip Çelik, “Yıllardır yapılacak dendi hepsi havada kaldı. Bütün siyasiler gelip, söz verip gitti. Türkiye’nin en berbat sebze hali burası. Proje tanıtıldı ama bir şey yapılmadı. Elimizi yıkayacak lavabomuz bile yok, tamamen rezalet durumdayız. Bizi kimse duymuyor. Siyasileri seçimden seçime görüyoruz. Yapılan bütün vaatler havada kaldı. Burada her gün olay var, kavga var.” İfadelerini kullandı.

“BAŞKANIMIZ İKİ DÖNEMDİR BİZE SÖZ VERİYOR”

Sebze Hali Esnafı Sami Gözen ise belediyenin verdiği sözün arkasında durması gerektiğini söylerken şöyle konuştu; “Geçtiğimiz gün burayı düzenleyeceklerdi ama geldik baktık burası aynı hal. Burada hiç çalışamaz hale geldik. Burası bize yetmiyor. 40 yıldır bu halde 6 belediye başkanı değişti ama hiç bir şey yapılmadı. Burası gece gündüz kavga durumunda. Gece saat 11’de başlıyor kavgalar. Bu sorunun bir an önce bitmesini istiyoruz.  Büyükşehir Belediye başkanımız iki dönemdir bize söz veriyor. İnşallah bu kez sözünde durur ve yeni sebze hali insanları rahatladır.”

2016 VE 2018’DE İKİ KEZ PROJE TANITILMIŞTI

Hal Yapma Yetkisi’ noktasında duran Hatay Büyükşehir Belediyesi adına ‘Proje hayata geçecek’ diyen Başkan Lütfü Savaş, 2016 senesinde HATMEK’te düzenlenen ve ilgili tarafların katılım gösterdiği toplantıda buna dair oldukça umutlu konuşmuş, şunları söylemişti: “5 tane ayrı ayrı proje yapılmıştı. Sanırım benim beğendiğim projeyi size sundular. Çünkü size en uygunu da oydu. Hepinizin aynı avluda toplanması, aynı alana bakması ve müşteri portföyünden de aynı derecede faydalanması gerekiyordu. Bu amaçla bu projeyi sizinle paylaştık. Bu tesisin içinde sosyal donatılar dâhil her şey var. İnşallah kısa zamanda ihalesine de çıkarız ve yapımını da 1 senede tamamlayıp, önümüzdeki yıl kışa doğru açarız. Siz buna ‘Evet’ diyorsanız, biz de buna ‘bismillah’ deriz ve ihalesine çıkarız. Hızlı bir şekilde başlarız. 2 ayda ihaleyi halledebilirsek, başladığımız an bunu 12 – 14 ayda bitiririz. Hepinize hayırlı uğurlu olsun.” İfadelerini kullandıktan sonra 2018 yılında da Büyükşehir Belediyesi’nde Sebze Hali esnafına yeni bir proje daha sunmuştu.  

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı