18.05.2023, 14:00 10

ADAM KAZANDI!

               Muhalefetin en büyük sorunu nedir biliyor musunuz?

               Bu halkı tanıyamaması, bu halkı okuyamaması.

               Muhalefet sadece kendi tabanını tanıyor ve aynı gözlüklerle halkın geneline bakıyor. Ona göre strateji geliştiriyor ve her seferinde seçim sonrası afallayarak, çuvallıyor.

               Her seferinde de “Yahu biz nerede yanlış yapıyoruz, niçin her seferde çuvallıyoruz” diye düşünmek ve fikir üretmek yerine türlü mazeretlere sığınarak bir çıkış yolu arıyorlar veya her zaman yaptıkları linç kültürünü devreye sokarak kendilerine oy vermeyen halktan başlamak kaydıyla kendi taraftarlarına bile hakaretler küfürler yağdırıyorlar.

               Linç kültürü sözcüğünü boşuna kullanmadım. Bu kesimde linç etmek adeta bir ata sporuna dönüşmüş durumda. Masadan ayrılan Meral Akşener bu kültürden nasibini alarak ömrü boyunca görmediği hakaretleri ve küfrü ayrılmış olduğu üç günde yemişti.

               Hatırlayın, Muharrem İnce en demokratik hakkını kullanarak Cumhurbaşkanı adayı olunca bu mahalle tarafından önce büyük bir baskı altına alındı, bu da yetmedi son 45 günde üretilmiş bol iftira belge ve kasetlerle çekilmek zorunda bırakıldı.

               İlginçtir çekildiğinde çok konuşulan bir laf etmişti. “Yenildiklerinde bir mazeretleri kalmasın istiyorum” demişti. Yani Kemal Kılıçdaroğlu’nun kaybedeceğini günler öncesinden tahmin etmişti.

               Şimdi de bu kesim sosyal medya üzerinden depremzedeleri hedef almış ağza alınmayacak hakaret ve küfürler yanında insanlık dışı, iğrenç “Keşke enkaz altında hepiniz geberip gitseydiniz” türünde mesajlar paylaşmaya başlamışlar ve bu mesajların altında da yüzlerce destekleyen yorumlarda bulunmuşlardır.

               Bu kesimin hazımsızlığının daha bir bölümünü yaşadığımız kanaatindeyim. 29 Mayıs sonrası bu öfke ve linç CHP Genel Merkezini ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu kuşatacağı çok aşikardır. Şimdiden günah keçileri tespit ediliyor ve istifaya zorlanıyor. CHP iletişim başkanı ve Genel başkan yardımcısının istifası bunun ilki görünüyor.

               Gelelim özelde Hatay’daki seçim sonuçlarına;

               Ne Ak Parti’nin, ne de CHP’nin çıkan sonuçtan memnun olduğu kanaatinde değilim.

               Ak Parti kurulduğundan beridir Hatay’dan çıkardığı 5 milletvekili sayısını rakam 11’e çıkmasına rağmen ilk defa kaybetti. 4 Milletvekili ile yetinmek zorunda kaldı. Aslında bu 5 vekile ince stratejilerle çıkartılması mümkündü. Örneğin Hüseyin Ata Kaşgöz gibi siyaset duayeni bir insanla görüşülüp bir şekilde oluşturduğu tabanla temas edilebilirdi.

               Bu yapılmadı. Yine onun gibi kanaat önderi olup karşılığı olan insanlar devreye sokulabilirdi bu da gerçekleşmedi. Dargın küskün insanlar teşkilat tarafından evlerinde ziyaret edilip çevreleriyle birlikte yeniden kazanılabilirdi o da olmadı. Sanki listenin üst tarafında olanlar biz nasılsa kazanırız rehavetiyle hareket ederek 5. Sıranın kıl payı da olsa kaybedilmesine neden oldular.

               CHP kanadında ise sistemli bir şekilde Necmettin Çalışkan karşıtlığı yapıldı. 4. Sıranın çıkmaması için bütün argümanlar devreye sokuldu, sadece 3 milletvekili hedeflenerek her evden bir oy Yeşil Sol Partiye istendi. Bunda kısmen başarılı da olundu. Necmettin Çalışkan kıl payı kazanırken YSP bir milletvekili çıkardı ve kampanya amacına erişti.

               MHP’de sürpriz yoktu. Öldü, bitti denilen MHP geçen seçimde olduğu gibi yine bir milletvekili çıkararak Lütfü Kaşıkçı’yı meclise gönderdi.

               İyi Parti bence sürprizi Gökhan Zan ile yaptı. Şefik Çirkin’e meclis yolunu Zan açarken kendisi meclise giremedi ama Şefik Çirkin’in kazanmasında büyük rol aldı.

               Beklediğim gibi CHP’ye eklemlenen 4 partinin CHP’ye hiçbir katkıları olmadı. Tabanlarını CHP’ye çekemedikleri gibi çok küçük olan tabanlarını da kaybettiler. Önceleri bir tabela partisi görünümünde olan Yeniden Refah Partisi 2,8 oy alarak meclise alnının teriyle 5 milletvekili gönderdi. Ali Babacan ise daha önceki tüm söylemlerini yutarak CHP’ye eklemlenmeyi seçti ve ne kadar etik olduğu tartışılan 14 milletvekiliyle Genel başkansız olarak mecliste yerini aldı. Siyaseten kaybetmiş bir kazanan oldu.

               Tabii ki bunları Saadet, Gelecek ve Demokrat Parti içinde söylemek mümkün.

               Şimdi gözler finalin yaşanacağı 28 Mayıs’a çevrildi. Siz asıl kıyameti o zaman görün. Kartların muhalefet cephesinde yeniden karılacağından söz etmek sürpriz olmasa gerek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:17
Güneş 06:37
Öğle 12:51
İkindi 16:16
Akşam 18:56
Yatsı 20:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı