Son Dakika

Ücretli öğretmenlerden atama sorununa köy okulu çözümü

Aldıkları asgari ücretin altında maaşlar ile sık sık gündeme gelen ücretli öğretmenler, kadrolu atama konusunda çağrıda bulundu.

EĞİTİM 11.10.2022, 08:10 11.10.2022, 10:33
2
Ücretli öğretmenlerden atama sorununa köy okulu çözümü

Ücretli öğretmenler, özlük haklarına ilişin sorunların çözülmesini bekliyor. Aldıkları asgari ücretin altındaki maaşlar ile sık sık gündeme gelen ücretli öğretmenler, soruna ilişkin çözümün kadrolu atama ile çözülmesini isterken, Ücretli Öğretmenler Dayanışma Derneği Başkanı Levent Atasoy, yıllardır türlü zorluklar ile eğitim vermeye devam eden ücretli öğretmenlerin açılacağı söylenen köy okullarına atamalarının gerçekleştirilmesi için çağrıda bulundu.

Ücretli öğretmenlerin çalışma şartları karşısında birçok sorunla boğuştuğuna dikkat çeken Atasoy, öğretmenlerin özellikle özlük hakları ile ilgili sorunlarının çözüm beklediğini ifade ederek, “Yarım sigorta primi ve aldıkları komik ücret öğretmenleri rencide ediyor. Aynı işi, aynı mesai içinde yaptıkları halde kadrolu arkadaşları ile aralarındaki maaş farkı uçurumdan beter. Ücretli kelimesi zaten en büyük acı. Mesleki olarak adı bile konulmamış, bağlı olduğu bakanlık bile tarifini tam yapamamış durumda. Sektör haline getirildik. Doksan bin sayısına ulaştık. Eğitimin en önemli neferi haline geldik. Doksan bin ücretli öğretmen arkadaşımız çözüm bekliyor” dedi.

Ücretli öğretmenlerin düzenleme yerine atanmak istediğini ifade eden Atasoy, özellikle yıllardır ücretli öğretmen olarak görev yapanların mesleki deneyiminden faydalanılması gerektiğini vurgulayarak, “Atama istiyoruz. Bu arkadaşlarımız artık düzenleme istemiyor. Düzenleme umuduyla bitmiş bir ömür ile artık atama istiyorlar. Bu bilgi ve birikim ile mesleki anlamda en üst noktaya geldiler. Tecrübeleri kıdemleri oldu. Görev bekliyorlar. Ücretli olmak onlar için artık çözüm değil” ifadelerini kullandı.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in geçtiğimiz aylarda köy okullarının açılacağını duyurduğunu hatırlatan Atasoy, ücretli öğretmenlerin atanması konusunda köy okullarının değerlendirilebileceğini belirterek, “Yıllarca emek vermiş arkadaşlarımıza köy okullarında görev verilmesini istiyoruz. Köy okulları sahipsiz. Hiçbir kadrolu öğretmen gitmek istemiyor. Görev verin, bizler gidelim. Biz hazırız. Kadro istiyoruz. 540 gün sigorta primini tamamlamış, eğitim fakültesi mezunu veya formasyonu olan arkadaşlarımız için prim usulüne göre şartsız atama istiyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı