Dehşet verici boyuttayız! Tıkandık, bir bir iflas geliyor

Seçimler sonrası piyasalarda tedirgin verici hareketliliğin arkası kesilmedi. Birçok dev firma seçim öncesi bir bir iflas verirken uzmanlar yeni dev iflas uyarıları geliyor.

EKONOMİ 10.06.2023, 11:45 10.06.2023, 14:29
3
Dehşet verici boyuttayız! Tıkandık, bir bir iflas geliyor

Türkiye’de ekonomik gelişmeler sonrası bir bir iflas uyarısı geliyor… Seçim öncesi dolar TL kuru tarafında başlayan yükseliş seçimler sonrası freni patlayan kamyon gibi uçtu. Dolar TL kuru piyasaların açık olduğu hafta içi 24 TL sınırına dayanırken Euro kuru da 25 lirayı geçti. Bu durum şirketlerin yükünü artırırken bir bir iflas uyarıları da gelmeye başladı. 

Dolar kurunun artışıyla beraber iç piyasada maliyetler günden güne artarken darboğazda olan birçok dev firma ise iflas başvuruları yapmaya devam ediyor. Bu iflas sadece firma iflası değil Türk ekonomisinin iflası manasına da geliyor…

İktisatçı Prof. Dr. Duran Bülbül’den de iflas uyarısı geldi. İktidarın faiz politikasına dikkat çeken Bülbül, “Türk parası hala yüzde 30-35 civarında değerli. Bunun sebebi, baskılamalar. Bıraktığınızda yine bir aşınma olacak ve enflasyon olarak dönecek. Ama bunun bir dur noktası var, durgunluk başlayacaktır. İç borçlanmada tıkandık, dış borçlanmada ise çok yüksek maliyetli borçlanıyoruz.” dedi. 

İktidarın sürekli borç ertelemesi yaptığını vurgulayan iktisatçı Bülbül, “Borç ertelemelerinin ciddi maliyetleri var, bu demek oluyor ki borçla borcun finansmanını yapıyorsunuz. Bunu yapan ülkeler bir süre sonra iflas eder. Yüksek faiz düşük kur politikasına ivedi şekilde dönülmelidir. Bu yapılmadıkça yüzlerce Mehmet Şimşek olsun çözüm yok.” değerlendirmesinde bulundu.

60 yıllık Türk inşaat firması iflas istedi! 250 dev arasındaydı...
Birçok dev firma her an iflas edebilir! Seri iflaslar kapıda...

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:17
Güneş 06:37
Öğle 12:51
İkindi 16:16
Akşam 18:56
Yatsı 20:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı