2021’de Kudüs’te yaşanan zulümler raporlandı

Mirasımız Derneği, 2021 yılında işgalci İsrail rejiminin Kudüs’te gerçekleştirdiği zulümleri raporladı.

GÜNDEM 30.12.2021, 07:20
9
2021’de Kudüs’te yaşanan zulümler raporlandı
İsrail rejiminin işgali altında bulunan Kudüs’te yaşananlara ilişkin olarak Mirasımız Derneği Başkanı Muhammed Demirci tarafından 2021 Kudüs Raporu isimli bir rapor açıklandı. Kudüs’ten Kudüs Araştırmacısı Dr. Fahri Abu Diyab, Kudüs Araştırmaları Uzmanı Dr. Ali İbrahim, Aksâ Bilgi Merkezi Müdürü Dr. Rıdvan Jamal Amro ve Mirasımız Derneği’nin Kudüs’te bulunan ekibince hazırlanan raporda çok önemli bilgilere yer verildi. Kudüs’ün Yahudileştirilmesi, Mescid-i Aksa’ya yönelik baskınlar, Harem-i Şerif’in altında gerçekleştirilen kazı çalışmaları, Filistinlilere yönelik hak ihlalleri Mirasımız Derneği tarafından açıklanan raporda değinilen konular arasında yer aldı.
Mirasımız Derneği’nin 2021 Kudüs Raporu başlıklı açıklamasına göre, İsrail, İslam dünyası ve uluslararası toplumun, geçtiğimiz yıl patlayan ve 2021 yılında da etkisini gösteren küresel pandemi ile meşgul olmasını fırsat olarak değerlendirdi. Raporda, Siyonist rejimin mahkemelerini, güvenlik güçlerini ve işgalci yerleşimcilerin kuruluşlarını Kudüs halkı üzerinde baskı aracı olarak kullandığı belirtildi. Yine İsrail’in bazı Arap ülkelerinin İsrail’le yürüttüğü ‘normalleşme’ sürecini ve uluslararası toplumun Yahudileştirme politikalarına sessiz kalmasını fırsat bildiği kaydedilen raporda işgalcilerin Kudüs’teki çalışmalarına değinildi.
2021 Kudüs Raporu’nda işgalci İsrail yönetiminin, Kudüs’ün İslami tarihini ve kimliğini ispat eden delilleri ortadan kaldırmak için çok sayıda çalışma yürüttüğü dile getirildi. Kudüs’ü Yahudileştirmek için kurulan El’ad Örgütü’nün Silvan Mahallesi mıntıkasından başlayıp Meğâribe Kapısı’na dolayısıyla da Burak Duvarı’na ulaşan 2 tünel inşasını bitirmiş durumda olduğu kaydedilirken, “Aynı örgütün yürüttüğü üçüncü tünelin inşası sürmektedir. Bu tünel ise, Mescid-i Aksâ’nın güneydoğu mıntıkasındaki Aynu’l Azra  (Azra Pınarı) mıntıkasından başlayıp Mescid-i Aksâ’nın güney surlarındaki Emevi Sarayları altına kadar uzanmaktadır. Yapılan bu kazılar sebebiyle bölgede bulunan 83 evde çatlaklar oluştu. Mescd-i Aksa’nın el- Hadid Kapısı önündeki tarihi taşlar çöktü. 9 sokak ve cadde ismi İbranice olarak değiştirildi” ifadeleri kullanıldı.
Mirasımız Derneği’nin Kudüs’te yaşananlara dair açıkladığı raporda Mescid-i Aksâ’yı zamansal ve mekânsal olarak bölmenin işgal devletinin tüm kurumlarının ve Siyonist örgütlerin ana hedefi olduğu da vurgulandı. İşgalci İsrail polisinin Mescid-i Aksa içinde onarım yapılmasına 42 defa engel olduğu belirtilen raporda, “Mescid-i Aksa Onarım Dairesi başkanı ve 9 tamir işçisi tutuklandı. İslam Vakıfları güvenlik görevlileri sıfatıyla Mescid-i Aksa kapılarında görev yapan 29 güvenlik görevlisi hakkında uzaklaştırma ve tutuklama kararı verildi. İşgal polisi, Mescid-i Aksa kapılarını farklı zaman dilimlerinde ve farklı süre uygulayarak 9 defa kapattı. Mescid-i Aksa hoparlörlerinin kablolarını kesti. Mescid-i Aksa içinde namaz kılan cemaate 8 defa saldırdı. Çeşitli gerekçeler öne sürülerek, Müslümanlardan 327’si Mescid-i Aksâ’dan, 15’i Kudüs’ten, 33’ü de Kadim Kudüs’ten uzaklaştırma cezası aldı” denildi.
2021 yılı Kudüs ve Mescid-i Aksâ mücadelesi veren Müslümanlar için oldukça çetin geçerken Mirasımız Derneği tarafından yayınlanan raporda bu gerçeğe işaret edildi. Bu bağlamda aktarılan bilgilere göre 12’si Mescid-i Aksâ’nın kapılarında, 337’si de (Mescid-i Aksâ ve Kudüs’ün özgürlüğü mücadelesi verirken) işgal altındaki Filistin Toprakları, Batı Şeria ve Gazze Bölgesinden olmak üzere toplam 349 Müslüman şehit edildi. Ev ve işyeri baskınlarında 105’i kadın, 491’i çocuk toplam 2401 Kudüslü Müslüman tutuklandı. İşgal yönetimi, çeşitli suçlamalarla hayatını kısıtladığı 32’si çocuk 59 Kudüslü Müslüman’a ev hapsi cezası verdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı