Son Dakika

30 Nisan hazırlığı!

En son Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarıyla “erken seçim” kesinleşti.  Tarihine ise Millî Gazete ulaştı...

GÜNDEM 10.01.2023, 04:35
2
30 Nisan hazırlığı!
Erken seçim tartışmaları sürerken, iktidar kanadının 30 Nisan tarihine göre hazırlıklarını başlattığı ortaya çıktı. Kamu ve özel şirketlerle yapılan özel görüşmelerde, yapılacak zamların 1 Mayıs sonrasına ötelenmesi istendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, seçimlerin mevsim şartlarının dikkate alınarak öne çekilebileceğini açıklaması, gözleri erken seçim tarihine çevirirken, Ankara kulislerini de hareketlendirdi. İktidar kaynaklarından alınan bilgiye göre 30 Nisan tarihi için çalışma başlattıldığı öğrenilirken, kamu ve özel şirketlerin teker teker Beştepe’ye çağrılarak, 1 Ocak itibarıyla yapılacak zamların Mayıs ayına ötelenmesinin istendiği ortaya çıktı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, seçimlerin mevsim şartlarının dikkate alınarak öne çekilebileceğini açıklaması, muhtemel seçim tarihlerinin tartışılmasını gündeme getirdi.
Buna göre 14 Mayıs tarihi ihtimali üzerinde durulurken, Beştepe’nin daha erken bir tarihe göre hazırlıkları başlattığı ortaya çıktı. Beştepe’nin, kamu ve özel şirketlerin 1 Ocak’ta yapacakları zamların özellikle 1 Mayıs’a ötelenmesini istemesi, erken seçim tarihi konusunda önemli bir ipucu olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı