ABD’li diplomat İstanbul’da tutuklandı

ABD’li diplomat İstanbul Havalimanı’nda yakalandı.

GÜNDEM 22.12.2021, 13:40
8
ABD’li diplomat İstanbul’da tutuklandı
ABD Beyrut Konsolosluğu’nda diplomat olarak görevli D.J.K., iddiaya göre Suriye uyruklu bir kişinin kendi pasaportuyla Almanya’ya kaçmasını sağlamaya çalışırken İstanbul Havalimanı’nda yakalandı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre, sahte evraklarla ilgili çalışma yapan ekipler, İstanbul Havalimanı’nda 11 Kasım'da Almanya'ya gitmek isteyen Suriye uyruklu R.S. isimli kişiyi durdurdu.
Pasaport kontrol noktasında yapılan kontrollerde, R.S.'nin kullandığı pasaportun, ABD'nin Beyrut Konsolosluğu'nda "diplomat" olarak görevli olan D.J.K.'ya ait olduğu tespit edildi.
Polis ekipleri, R.S.'yi gözaltına alırken güvenlik kameralarını inceledi. Kamera görüntülerinde, ikilinin havalimanının içerisinde buluştukları, burada kıyafetlerini değiştirdikleri ve Suriye uyruklu R.S.'nin ABD'li diplomat D.J.K.'den pasaportu aldığı tespit edilirken iki isim gözaltına alındı. Yapılan üst aramasında ABD vatandaşı D.J.K.'nin üzerinde zarf içerisinde 10 bin dolar ve yine kendi adına diplomatik pasaport bulundu. Gözaltına alınan 2 şüpheli emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye gönderildi.
Sahte pasaport kullanarak Almanya'ya gitmeye çalıştığı belirtilen Suriye uyruklu R.S. hakkında “resmî belgede sahtecilik” suçundan işlem yapılarak serbest bırakılırken ABD vatandaşı olan D.J.K. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı