Abdullah Akın: Şehrin kuşaklama kanalları tekrar açılmalıdır

Bölgede etkili olan yağışlardan sonra Elâzığ’da yaşanan sel ve su baskını sorununa ilişkin Saadet Partisi Elâzığ İl Başkanı Abdullah Akın bir basın açıklaması yayınladı.

ÇEVRE 16.03.2023, 04:35
3
Abdullah Akın: Şehrin kuşaklama kanalları tekrar açılmalıdır
Elâzığ Belediye Başkanlığını soruna ilişkin uyardıklarını hatırlatan Abdullah Akın, “Elâzığ Belediyesine, ‘Merkeze boşuna kazmayı vurmayın, Kuşaklama Kanallarını açın’ uyarısında bulunmuştuk. Ancak bu uyarımız dikkate alınmadığı için Elâzığ’da halen sel baskınları yaşanıyor” dedi.
Saadet Partisi Elâzığ İl Başkanlığı, bölgede etkili olan yağışlardan sonra şehirde yaşanan sel ve su baskını sorununa ilişkin bir basın açıklaması geldi. Elâzığ’da biraz yağmur yağsa bile meydana gelen su baskını problemlerine değinilen basın açıklaması Saadet Partisi Elâzığ İl Başkanı Abdullah Akın tarafından yapıldı. Elâzığ’da belediyenin uyguladığı yanlış politikalara işaret edilen açıklamada Abdullah Akın, yağışlardan sonra yaşanan problemlere yönelik çözüm önerilerini sıraladı.

Saadet Partisi Elâzığ İl Başkanı Abdullah Akın adına yayınlanan açıklamada, yağışlardan sonra yaşanan sorunlara yönelik uyarıda bulundukları hatırlatılarak, “6 Mayıs 2022 tarihinde Elâzığ Belediyesine ‘Merkeze boşuna kazmayı vurmayın, Kuşaklama Kanallarını açın’ uyarısında bulunmuştuk. Ancak bu uyarımız dikkate alınmadığı için Elâzığ’da halen sel baskınları yaşanıyor. Elâzığ’da az bir yağmurda bile yaşanan su baskın probleminin ana nedeni belli. Geçmiş belediye başkanları döneminde başlayan ve halen devam ettirilen üstü açık kuşaklama kanallarının yer altına alma uygulamasıdır. Şehri çevreleyen bu kanalların yer altına alınmasına ilişkin DSİ’nin ‘uygun değil’ raporu vermesine rağmen bu hatada ısrar eden, hiçbir bilimsel uyarıyı dinlemeyen Elâzığ Belediye Başkanlarının, iş tutuşunu milletimizin takdirine bırakıyorum. Belediye başkanına yeniden sesleniyorum; bir facia yaşanmadan önce, ivedilikle şehrin çevresinden geçen kuşaklama kanalları açılmalıdır”  ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı