ABD'yi Ian Kasırgası vurdu: 17 kişi öldü!

ABD'nin Florida eyaletini Ian Kasırgası vurdu. Acil durum ilan edilen eyalette hayat felç oldu.

DÜNYA 01.10.2022, 10:15
4
ABD'yi Ian Kasırgası vurdu: 17 kişi öldü!
ABD'nin Florida eyaletinde etkisi devam eden ve büyük hasara yol açan Ian Kasırgası, hayatı felç etti. Acil durum ilan edilen eyalette tekneler karaya oturdu, ağaçlar binaların üstüne devrildi, reklam panoları uçtu. Sel ve yıkıma neden olan kasırgada 21 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Yetkililer, can kaybının artmasından endişe ediyor. İşgte ABD'yi kasıp kavuran doğa olayının tüm detayları...

Florida'daki etkisini azaltarak Güney Carolina ve Goergia eyaletlerine yönelen kasırganın ardından arama kurtarma çalışmaları bugün de devam etti. North Port bölgesinde, Ulusal Muhafız Birliklerinin de dahil olduğu çalışmalarda, mahsur kalan yüzlerce kişinin kurtarılma anları kameralara yansıdı. Kentin bazı bölgelerindeki evlere sadece kayık ve botlarla ulaşım sağlanabilirken, evlerini terk etmek istemeyen bazı ailelerin sel sularını boşaltmaya çalıştıkları görüldü.

Yerel yönetimlerden kesinleştirilmiş sayı verilemese de Charlotte'da 8, Lee'de ise de en az 5 kişinin kasırga nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Ayrıca, Osceola'daki bakımevinde kalan 1, Volusia'da fırtına sırasında evin havuzunu boşaltmaya çalışan 1 ve Sarasota'da da 2 kişinin yaşamını yitirdiği haberi yerel medya organlarında yer aldı.

Sel sularının çok yükselmediği bölgelerde faaliyete geçen bazı benzin istasyonları ve süpermarketlerde kuyruk oluştuğu öğrenildi.

Florida'da hala 2 milyona yakın kişiye elektrik hizmeti verilemezken, şiddetini artırarak tekrar kasırga kategorisine yükselen Ian'ın ülkeyi ne zaman terk edeceği henüz belli değil.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı