Ali Akın: Önce insan, sonra alanında lider nesiller yetiştiriyoruz

Aziziye Eğitim Kurumları Koordinatör Müdürü Ali Akın, '' ‘Önce insan, sonra alanında lider nesiller’ yetiştirmeyi misyon edinen bir amaçla yola koyulduk'' dedi.

EĞİTİM 02.03.2023, 04:35
1
Ali Akın: Önce insan, sonra alanında lider nesiller yetiştiriyoruz
Aziziye Koleji’nin 1995 yılında eğitim gönüllüsü on öğretmen arkadaş tarafından kurulduğunu belirten Aziziye Eğitim Kurumları Koordinatörü Müdürü Ali Akın, “Kurulduğumuz ilk günden itibaren Türk milli eğitiminin temel amaçları doğrultusunda, ‘Önce insan, sonra alanında lider nesiller’ yetiştirmeyi misyon edinen bir amaçla yola koyulduk. Eğitim kurumlarımız asil geçmişten aydınlık geleceğe köprüler kurabilmek adına dünya barışına hizmet eden, ilme yön veren nesilleri topluma kazandırmaya devam etmektedir. Bu şekilde çağ açıp çağ kapatan Fatih’ler, bu dünya bir padişaha az iki padişaha çok diyen Yavuz Sultan Selim’ler, zorluklar ve zorbalıklar karşısında devleşen vatana can feda diyen Nene Hatun’lar, gönüllere ışık tutan Ahmet Yesevi’ler, adaletle hükmeden Hz. Ömer’ler, Kanuni’ler ve sabah ikinci müşteriye, ‘Ben siftah yaptım isterseniz yan komşudan alışverişinizi yapın’ diyen şahsiyetler yetiştirebilmek tek gayemiz olmuştur” dedi.

“Bilginin ürüne, ürünün esere dönüşeceği eğitim”
1995 yılından bugüne, yüzlerce başarılı bireyler yetiştirdiklerini kaydeden Akın, “Değerlerimizin izinde sürdürdüğümüz eğitim yolculuğumuzda eşsiz deneyimler ve başarılarla dolu 27 eğitim-öğretim yılını geride bırakmanın gururunu yaşıyoruz. ‘Bilginin ürüne, ürünün esere’ dönüşeceği bir eğitim anlayışıyla öğrencilerimiz yetiştirilmektedir. Öğrencilerimizi yenilenen eğitim programlarına adapte edecek nitelikli şekilde yetiştirebilmek için tüm eğitim kadromuzla her eğitim yılında tüm gayretimizi ortaya koymaktayız. Öğrencilerimize her derste üstün başarılar sağlaması için çok nitelikli çalışmalara imza atmaktayız. Öğrenci merkezli, öğrenciyi araştırmaya ve düşünmeye teşvik eden konulara göre slayt, CD ve fotoğraflardan yararlanılarak, maket, canlandırma, şiir ve resim ile anlatma projeleri, hikâye ve diğer materyallerle konuların zenginleştirilmesini hedeflemekteyiz. Soru cevap, sözlü tekrar, not tutma teknikleriyle konuları pekiştirmeleri sağlanmaktadır. Bilgi yarışmaları, Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri, tiyatro gösterileri ile öğrencilerin aktif bir şekilde görev almaları sağlanmıştır. Yardım kampanyaları, kermesler düzenlenerek öğrencilerin yardım ve vefa duyguları geliştirilmiş, velilere yönelik seminerler ve kahvaltılı organizasyonlarla birlik, beraberlik ve manevi duygular geliştirilmiştir. Öğrencilerimizle ev ortamı rahatlığında sohbet programları yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı