Son Dakika

Altın fiyatlarına FED ateşi! Gram altın fiyatı için buraya dikkat

Dün ABD enflasyon verileri piyasaları sert bir şekilde salladı. Altın fiyatları da gelişmeyle birlikte düştü. Oktay Teknik Analiz kanalı gram altın yorumu ile gram altın fiyatlarında tahmini paylaştı.

EKONOMİ 14.09.2022, 16:35
4
Altın fiyatlarına FED ateşi! Gram altın fiyatı için buraya dikkat
ABD enflasyonu dün açıklanınca piyasaları salladı. Altın fiyatları çok sağlam şekilde düştü. ONS altın saat 16.00 itibariyle 1705 dolar seviyesinde işlem görüyor. Gram altın fiyatı da bugün biraz toparlandı ve şu sıralarda gram fiyatı 1000 TL bandında hareket ediyor. Oktay Teknik Analiz Youtube kanalı yeni altın yorumu yayını ile gram altın fiyatı ne olur sorusunun cevabını arayan yatırımcılar için teknik yönde uyarılarda bulundu.
Oktay Teknik Analiz Youtube kanalında yapılan gram altın yorumu ve beklenen seviyeler teknik olarak şöyle:
“Amerikan datası geldi. Gelen enflasyon datası yüksek çıkınca dünya piyasaları alt üst oldu. Aynı zamanda bu altüst olmanın peşinden de FED'in faiz artışı oranlarındaki tahminler yükseldi. Yani 0,75’lere kadar yükseldi bu tahminler ve buradan itibaren de hem altın düştü, hem gümüş düştü, hem bitcoin düştü. Dünya piyasalarındaki sarsıntı dün için önemli bir gündü. Gram altın tarafında aşağı yön beklentimi koruduğumu ifade ediyorum ama 1000’in üzerinde kalıcılığının devam ettiğini, 1016’ların görüldüğünü ve geçilemediğini görüyoruz. Şimdi günlük grafikte gramda özellikle anlattığım bir grafik var. O grafiği geçemiyoruz. Yukarı yönde aşağı yönde bir gelmemiz lazım. Bunun olması için de dolar/TL’den hamle bekledim. Yani dolardan kaynaklı bizim 950’ye kadar geri çekilmemiz gerekir. Bunu halen bekliyorum. Bunda bir fikir değişikliği yok ama dolar öyle bir sabitlendi ki yani demir attı, şu anda hareketini yapmıyor. Bu da piyasaları tamamen kitlenmiş durumda ve ons altının hareketlerine kaldık. Ons altında aynı bölgelerde hareket ettiği için 995’e geliyoruz, 1016’ya gidiyoruz. Burada kırıcı ve değiştirici oyunu tabii ki dolar olacaktır. Buradaki hamleyi beklemeye devam edeceğim. Bu FED’ten sonra olabilme ihtimalinin arttığını düşünüyorum. Çünkü bu kadar bekleme bu kadar hamlesini izleyin tabii ki karşılığını hem FED hem Merkez Bankası'na bağlamak gerekir diye düşünüyorum.
Dünkü datadan sonra ons altının hareketine dikkat edelim. aslında çok sert bir düşüş gibi gözükse de çok sert bir düşüş değil yani 1828’lerden itibaren başlayan 1690’a gelen hamle gibi değil. Kısa vadede sadece şuradaki noktada 1750’ye gitmedi de alttaki destek noktası 1694’lere kadar geldi. Şimdi şu kırılımı yaşandıktan sonra iki kırmızı arasındaki trentteyiz diye ifade etmiştim. Şu hamleyi yapabilme potansiyeli yüksek ama görüntü arada şöyle bir direncimiz var. 1760’larda buranın üzerine daha önce şurada çıkamadık, çıksaydık oradayız. Zaten tepe noktasını dönecektik, çıkamadık alt noktaya yapışmış durumda. Şu andaki noktamız 1.694’ün destek olarak devam edeceğini düşünüyorum. Yukarıda da maksimumda gideceğimiz yerde 1754 olarak karşımıza çıkacak. Neden 1754 zaten aşağı yukarı her gün videoda anlatıyorum. Diyorum ki bakın buradan bir düşen çizgi var ya da kanal var diye ifade eden bakın, şu kanal bize neredeyse haftalardır baskı uyguluyor. Bakın haftalık grafik bu haftalık grafikte yani aylardır bu kanalın bize baskı uyguladığını görüyoruz. Ne demektir bu? Şurada 1750’de aynı noktanın direnci vardı. Anlattım bunu hatırlarsanız bu bize baskı uyguladı. Kaça şu şekilde aşağı yönlü hamleler gelmeye devam edecektir. Ne zaman kırarsa o zaman sert bir yükselişe karşı karşıya kalacağız. O da bizi 1834’e kadar atacaktır ilk etapta. Sonra bunun üzerine kapatmaya çalışacaktır, kapatırsa devam edecektir ama yine bu uzun bir süreçten bahsediyoruz. Çünkü bu düşen trentten vazgeçmemiş durumdalar.
Gram altın tarafında aşağı yönlü beklentimi ifade eden grafik halen devam ediyor. Burada dolar/TL'de düşüş beklemenin sebebi ONS altında da bu kadar düşüş gözükmüyor. Grafikte o anlamda buradaki aşağı yönlü 950’lere gelmesi gereken hamleyi anlatmamı sağlayan sebep, burada doların dönüşebilme ihtimali idi. Şimdi şuradan gelen direnci görüyorsunuz. Dün özellikle bu noktaya geldi. Hatta bir evvelsi günde o noktaya geldi ve satışla karşılaştı. Yani dün özellikle videoda belirtmiştim 1-2 gün içerisinde bunun artık kırılma yaşayacağını aşağı ya da yukarı yönlü. Şimdi o noktanın desteğinde tutunmaya çalışıyoruz ama orada da tutulmamız zor olduğunu düşünüyorum. Elbette tepki olabilir. Gün içerisinde ONS altından kaynaklı. Zaten dikkat ederseniz ons altın hareketleriyle bu yerde tutunuyoruz. Yani doların sabit kalması sebebiyle dolarda hamle başladığı zaman aşağı gelecektir. Peki, hamle başlamazsa ne olur? Yine benzer hareket devam edebilir. Buradaki direnci kırmamıza rağmen devam edebilir çünkü ONS altın da gidebileceğimiz maksimum. 1750 ve burada alttaki dolar/TL’den kaynaklı gelebilecek noktada 950 gramda. Şimdi yeşil ortalamaya geçmediğini görüyoruz. Yine aynı noktalarda dönüyoruz ama bakın buradaki direnci yaklaştığımız anda satış geliyor. Burası 1020 rakamları, 1020 TL’yi geçersek 1042 TL’de direncimiz var. Yani iki tane noktayı geçemediğimiz noktada yeşil ortalamayı neden geçsin diye dünkü videoda da özetle anlatmaya çalıştım. Yani 1020 TL’yi geçmesini beklemiyorum geçerse yeniden yükselişe, anlatabilme potansiyelimiz var ama görüntü itibariyle baktığımızda şu anda erken olarak düşünüyorum. Bir salınım sonrasında böyle bir hamle beklentim var. Tabii salınımı yapacak sebebi de az evvel ifade ettiğim dolar/TL’den kaynaklı…”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı